sâmbătă

Varza kale Nero di Toscana


 Varza kale Nero di Toscana 
Varza kale Nero di Toscana Black Magic

Varza kale Nero di Toscana,seamănă cu un copac de palmier,are frunze de culoare verde inchis,de 2-3 cm lățime și 10 cm lungime,în poziție verticală.
Varza kale Nero di Toscana Black Magic este un soi cu frunze mai uniforme,lungi si inguste de culoare verde foarte inchis.
Varza kale Nero di Toscana este minunata ca leguma,dar si o planta ornamental deosebita.
Este extrem de rezistenta iarna,populara în Toscana și centrul Italiei unde este folosita in supe si tocane.
Semănat : Martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august
Poziție: plin soare, soare sau la semiumbra.
După ce cultivi nero di Toscana,nu vei dori să mai cultivi alte soiuri,este nedrept să ignori  orice alta varza pentru acest soi italian,dar are un gust mai bun,este mai ușor de utilizat și este extrem de rezistent.
Dăunători: afidele sunt cea mai mare provocare,se tăie frunzele puternic infestate și se face regulat o pulverizare pe plante (inclusiv partea inferioara a frunzelor) cu un jet puternic de apă. Acest lucru va descuraja afidele.Puteți folosi,de asemenea,sapunuri insecticide organice sau ulei de neem. 

Varza Kale (Brassica oleracea)
este o specie de varza foarte apeciata petru beneficiile sale asupra sanatatii.
Nu este o leguma foarte populara, in ciuda faptului ca are un gust bun,
dar a inceput sa castige din ce in ce mai multi adepti in randul vegetarienilor si al persoanelor care vor sa manance cat mai sanatos.
Varza Kale contine potasiu, fosfor, zinc, fier, calciu, vitamina K, vitamina B12 si vitamina A,
iar datorita continutului scazut de calorii este indicata in curele de slabire.
Varza Kale are o singura cerinta speciala: sa fie cultivata pe vreme racoroasa. 
Prin urmare, este o leguma ideala pentru a fi cultivata toamna sau primavara devreme.
Poti sadi semintele de Kale direct in solul din gradina sau poti sadi semintele in rasadnite,
iar dupa 4-6 saptamani faci transplantarea.Se seamana pe randuri si se acopera cu pamant.
Plantele tinere si puternice se replanteaza.
Se planteaza dupa o cultura de fasole, mazare sau cartofi timpurii.
Varza are un gust foarte bun dupa prima roua pentru ca amidonul se transforma in zahar.
Indiferent de metoda pe care o alegi, este recomandat ca temperatura sa nu depaseasca 25-26 de grade Celsius.
Planta este rezistenta la temperaturile ce scad pana la -6 grade Celsius, dar nu le suporta pe cele ridicate.
Solul propice pentru varza Kale este cel bogat, bine drenat, cu un pH intre 5.5 si 6.8.
Este recomandat sa plantezi varza intr-o zona umbroasa, insa inainte de plantare este recomandat sa asterni un strat de compost pe sol.
Este indicat sa lasi 7 centimetri intre seminte, pentru ca plantele sa se poata dezvolta in voie.
Intre randuri este recomandat sa lasi o distanta de 45-60 de centimetri.
In ceea ce priveste udarea, este recomandat sa uzi varza Kale din belsug.

In medicina chineza, varza creata (Kale) este folosita pentru a ajuta la usurarea congestiei pulmonare.

Se recomanda :
Sa consumi Kale pe cat de des posibil, deoarece este un
aliment ideal.
Mananca-l atata timp cat o poti gasi în stare proaspata .
In unele zone, este disponibila pe tot parcursul anului, iar in altele, este o leguma sezoniera (toamna).
Perioada de vegetatie a verzei crete -Kale se extinde aproape pe tot parcursul anului, singura data cand aceasta este în afara sezonului este vara, cand o multime de alte verdeturi cu frunze sunt abundente.
A se gati in abur sau sote , sau adaugata la supe si tocanite.
Kale prezinta un mare avantaj atunci cand este amestecat in piureuri de fructe, sau stoarsa cu alte legume.
Mai multe detalii:


Tuscan-Kale-cultivare   

Cum-cultivi-varza-kale

Detalii varza Kale

Proprietati Kale

Retete cu Varza Kale 


5-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-varza-kale 

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432

 
Varza kale Nero di Toscana - 20 sem - 3 lei

Varza kale Nero di Toscana Black Magic - 20 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.