sâmbătă, 14 februarie 2015

Laleaua Pestriță-Fritillaria meleagris

Laleaua Pestriță-Fritillaria meleagris este o planta perena,cu flori din familia Liliaceae.
Laleaua Pestriță-Fritillaria meleagris este nativ pentru Europa, dar în multe locuri, este o specie pe cale de dispariție ,care rar mai sunt găsite în sălbăticie,dar este de obicei cultivate in gradini.
Laleaua Pestriță-Fritillaria meleagris atrage atenția oriunde acestea sunt văzute.
Nici unul dintre ceilalți membri minunati din genul Fritilllaria nu se poate compara cu aceaste flori sălbatice  inconfundabile prin forma florilor de clopot si culoarea pestrita.,infloresc in aprilie-mai.
Laleaua Pestriță-Fritillaria meleagris are o inaltime de 15-20 cm,creste bine in soluri fertile,bine drenate,bogate în humus și preferă veri racoroase, umede.
Este esențial de a selecta un site unde solul rămâne umed vara unde pot multiplica.
Extrem de rezistente și fără probleme, vor atrage mereu atenția într-o grădină salbatica,stânci artificiale,sau cu alte ierburi ornamentale.
Laleaua Pestriță-Fritillaria meleagris se inmulteste prin seminte,ori prin divizarea bulbilor,care se scot la sfarsitul verii.
Se manipuleaza cu grija si se planteaza la o adancime de 3 ori inaltimea lor.
Inmultirea prin seminte se face in martie-septembrie sau octombrie-februarie.
Seminte nevoie de o perioadă de rece pentru a germina.
Ele pot fi lăsate în aer liber pentru a merge prin anotimpuri natural sau germinare grăbită de "stratificare" (imitarea anotimpurile)
Însămânțarea martie-septembrie.
Accelerarea germinare prin utilizarea stratificare.
Semănați în compost sămânță, puneți fiecare recipient într-o pungă de polietilenă și pus în frigider (nu congelator) timp de 2-3 săptămâni.
După acest timp containerele se scot afară într-un cadru rece sau se planteaza intr-o zona umbroasa și se acoperă cu sticlă sau plastic transparent.
Unele dintre semințele pot germina în timpul primăvara și vara, iar acestea ar trebui să fie transplantate când suficient de mare pentru a gestiona.
Restul semințelor poate stabili latente până în primăvara anului viitor.
Germinarea este neregulată de multe ori pe parcursul mai multor luni.
Ca fiecare sămânță germinează se transplanta aproape imediat în propria oală.
Însămânțarea octombrie-februarie.
Semănați semințele în compost , acoperindu-le cu un strat subțire de compost.
Dupa udare, puneți recipientul de semințe exterior de un perete de Nord sau într-un cadru rece, asigurându-vă că sunt protejate impotriva soareci, si lasati-le acolo până în primăvară.
Compostul trebuie mentinut umed, dar nu ud în orice moment, în cazul în care containerele de semințe sunt în aer liber, atunci unii adăpost trebuie să se acorde de ploaie excesive.
In primavara aduce containerele de semințe în seră sau în interior pe un pervaz însorită bine luminat, dar nu și să păstreze compostul umed.
Acest lucru ar trebui declanșa germinare.
În cazul în care semințele nu germina în primăvara le menține în condiții de umiditate rece pe tot parcursul verii.
Transplantati in ghivece fiecare răsad cum devine suficient de mare pentru al manipula,cam 7,5 cm.
Plantează în primăvara anului în sol bine drenat.
Obișnui treptat la condiții exterioare pentru 10 până la 15 zile înainte de plantare.
Crestere-le cel puțin încă un an înainte de transplantare afară într-o poziție umeda,semi umbrit,în luna august, când plantele devin latente.

.laleauapestrita.-descriere-rezervatie

flori-de-primavara:-laleaua-pestrita

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432


Laleaua Pestriță-Fritillaria meleagris -  5 sem - 8 lei


Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.