marți

Ardei iute Chile Pasilla




Ardeii iuti (Capsicum annuum) sunt plante anuale excelente pentru a fi plantate atat vara in gradina cat si ca plante ornamentale in interiorul locuintelor
Ardei iute Chile Pasilla un soi din Mexic ,cu fructe lungi de 15-20 cm,de culoare verde inchis,iar la maturitate un maro inchis,aproape negru,iuteala medie.
Ardei iute Chile Pasilla este cultivat pentru consum in stare proaspata,ori uscat,cu o aroma deosebita,fiind indispensabil in sosurile mexicane.
Germineaza in 10-21 de zile si sunt gata de cules dupa 70-90 zile.
Cultivare prin rasad,temperatura de geminare la momentul semanarii trebuie sa fie cuprinsa intre 20-35ºC,uneori germineaza mai greu, dar merita efortul.
Temperatura optima de cultivare trebuie sa fie cuprinsa intre 20-35ºC
prefera expunerea la soare, doar ca in perioadele cu insolatie puternica, este bine de urmarit ca fructele sa fie acoperite bine de foliaj sau sa se realizeze o umbrire artificiala, cu plase de umbrire, deoarece pot aparea arsuri solare pe suprafata fructelor.


 

Picanterii_in_gradina__ardeii_iuti


Ardei iute Chile Pasilla - 5 sem - 10 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

luni

Salvia viridis mix







Salvia viridis mix este cultivata ca o plantă ornamentală,pentru flori tăiate sau flori uscate.
Salvia viridis mix este o planta anuala,cu o inaltime de 60 cm, prefera sol cu un drenaj bun,apă moderat,intr-o zona cu mult soare.
Salvia viridis mix ofera un mix de flori colorate in violet-roz,albastre,alb-crem,din iulie pana toamna tarziu.
Semințele pot fi semănate la sfârșitul lunii martie într-o seră sau direct în gradina după ultimul inghet.
Salvia viridis nu este atat de mare precum S. Officinalis dar, culorile verde, alb si roz/purpuriu fac din acest soi atat o iarba ornamentala cat si una culinara.


Salvia viridis mix - 20 sem - 3 lei 

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock, 
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.
 

Stevia -Rumex patientia






Stevia (Rumex patientia) este raspandita in toate zonele din lume cu clima temperata. Originea ei este pe continentul european, unde apare in flora spontana cu precadere pe vaile raurilor, la marginea padurilor, de la campie pana in zonele de deal.
Rar este cultivata, fiind o planta nepretentioasa, adaptata la clima temperata, este culeasa direct din natura.
Stevia - Rumex patientia este o planta perena de la care se consuma frunzele tinere intregi, cu tot cu petiol.
In unele retete se foloseste si radacina, pivotanta, puternica si lunga de aproape un metru.
Stevia este printre primele verdeturi in piete, primavara.
Imediat ce temperatura solului creste peste zero grade, stevia pleaca in vegetatie.
Nu are pretentii mari fata de temperatura, rezista atat in arsita verii cat si neprotejata de geruri, iarna.
Radacina infipta adanc in pamant ii asigura necesarul de apa, chiar si in perioadele de seceta prelungita.
Daca este cultivata in gradini, stevia prefera un pamant ferm, argilos si bogat in substanta organica.
Prefera zonele cu umbra partiala.
Daca este lasata in plin soare, planta se va dezvolta, dar frunzele se vor pali si vor capata arsuri.

Planta este binecunoscuta in special datorita continutului sau de vitamine A,C, E, zinc, calciu, potasiu, magneziu, oligoelemente fosfor, substante mucilaginoase, aminoacizi, flavonoide, pectine, fitosteroli,fibre si carbohidrati.

Printre actiunile benefice pe care stevia le are asupra organismului se numara si normalizarea nivelului zaharului din sange, ce determina in acelasi timp scaderea poftei de dulciuri. Acest lucru se explica prin continutul de substante dulci glicozide, ce nu sunt metabolizate de organism, pastrandu-se astfel un nivel echilibrat de glicemie. Astfel stevia ajuta la pierderea in greutate, controland apetitul si scazand pofta de alimente grase.
Prin continutul sau bogat de fibre are rolul de a hrani pancreasul.
Substantele sale mucilaginoase, pectine, uleiuri si carbo-hidrati armonizeaza digestia, accelerand tranzitul intestinal.
Are un rol diuretic datorita continutului bogat in flavonozide, ajutand astfel organismul sa se debaraseze de excesul de lichide.
Este un bun reglator al presiunii arteriale.
Datorita continutului sau de minerale si aminoacizi creste nivelul energetic al organismului si stimuleaza in acelasi timp activitatea cerebrala.
Are actiune antibacteriana si antiparazitara fiind foarte bun si recomandat chiar si in canidoze, enterocolite, in cazul acesteia din urma nu produce fermentatie.
Este indicat in cazul avitaminozelor, scorbutului, digestiei dificile, lipsa poftei de mancare, diabet zaharat de tip II, parezelor, paraliziilor, enterocolitei, afectiunilor hepatice si dermatologice, eczemelor, reumatismului, ulcerului gastro-duodenal, afectiunilor globului ocular precum si in scopul combaterii dependentelor cronice(medicamente, tutun, alcool)
Mai multe   http://blog.plantesiceaiuri.com/stevia/

Cultivare stevie

Cultivarea-steviei

ierburiuitate-stevia-porceasca

Sarmalute-in-foi-de-stevie

Stevia-Rumex patientia  -  15 sem - 2 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock, 
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.
 

sâmbătă

Dovlecel Patison portocaliu

Dovlecel Patison portocaliu,un soi foarte aromat si productiv.
Se intrebuinteaza fructele foarte tinere pentru prepararea diferitelor mancaruri.
Dovlecelul Patison portocaliu este de dimensiuni mai mici, cu un gust asemanator castravetului.
Aidoma castravetilor, din patison se pot obtine muraturi foarte apreciate.
Dovlecelul patison, Cucurbita pepo convar. melopepo var. radiata,
este o planta anuala care creste sub forma de tufa, de aproximativ 1 metru inaltime.
Radacina este pivotanta, puternica.
Tulpina creste atat pe verticala cat si taratoare.
Fructul, o melonida din punct de vedere botanic, are o forma specifica cu marginile dantelate si culoarea alb-verzui.
Spre deosebire de dovlecelul comun, Cucurbita pepo convar. giromontia,
pulpa patisonului este deosebit de fina iar gustul sau este mai apropiat de cel al castravetilor.
Un astfel de fruct, ajuns la maturitate, are pana la 20 cm diametru.
Ca si dovlecelul comun, patisonul are nevoie de un sol nisipos, nisipos-lutos, bine ingrasat si cu o buna permeabilitate.
Ca multe alte legume, patisonul se poate cultiva pe straturi inaltate la 90 100 cm.
Cultura se infiinteaza primavara, prin rasad.
Rasadurile se planteaza pe randuri, in luna aprilie.
Rasadurile se obtin intr-o sera sau intr-o incapere cu multa caldura si lumina; semintele se seamana in ghivece sau in vase mai mari, dupa 30 de zile rasadul fiind potrivit de mare pentru a fi plantat in gradina.
Plantatul se face pe randuri, la 70 cm distanta intre ele si 30 cm distanta intre plantele de pe un rand.
Cea mai importanta lucrare de ingrijire este indepartarea buruienilor.
In afara de aceasta lucrare, irigatul joaca un rol important in dezvoltarea armonioasa a plantelor si in obtinerea unor fructe gustoase.
Recoltarea fructelor se face pe masura ce acestea se dezvolta, primii dovlecei bun de cules apar de regula dupa 30-40 de zile de la plantare.
Dovleceii se aleg dupa preferinte, mai mici sau mai mari.
Denumire ştiinţifică: Cucurbita pepo, var. patissonina  L.
Soi:  PATISON
Descriere soi: soi timpuriu, recomandat pentru consum in stare proaspata
Fructele de formă discoidală au marginile ondulate.
Greutate fruct: 100 - 150g.
Culoare fruct: portocaliu
Mod cultură: semănare directă sau răsad.

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432


Dovlecel Patison portocaliu -  4 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

joi

Hasmațuchi




Hasmațuchi -Anthriscus cerefolium (L.) Hoffm.,
asmațuchi,asmățui, hașmaciucă,
este o plantă erbacee, plăcut mirositoare,cu flori albe, uneori gălbui, dispuse în umbele mici.
Hasmațuchi  este o plantă bianuală și face parte din familia Apiaceae, fiind înrudita cu pătrunjelul și cu morcovul.
Hasmațuchi are însușirea de a diminua viscozitatea sângelui.
Este folosit în anumite zone din Moldova la unele preparate culinare, atât în stare proaspătă (la salate) precum și uscată (ciorbe etc.), având un gust acrișor-amărui specific. În Ardeal se numește cherval frunzele ei proaspete servesc la asezonarea ciorbelor.
Frunzele proapete de hasmăţui sunt bogate în vitamine C, provitamina A şi vitaminele B şi se culeg prin tăiere.
Tăierea periodică este recomandată astfel încât planta să nu crească prea mare, moment în care frunzele devin amare.
La fel ca şi pătrunjelul, are nevoie de îngrijire atentă, fiind sensibil la paraziţi şi favorizând solurile bine afânate şi udate.
Se poate semăna oricând, începând din martie până în iunie.
Plantele rasar la doua săptămâni după semănat.
Hasmațuchi creşte fără probleme şi în ghiveci.
Inainte de insamantare,semintele de plante aromate se pun la inmuiat in apa calduta cateva ore,astfel vor germina mai repede.

Hasmatuchi, consumat primavra, ajuta organismul sa se refaca dupa o iarna plina de excese alimentare.
Are proprietati tonice, depurative, diuretice si intareste organismul, curatindu-l.
Stimuleaza apetitul si digestia.
Hasmatuchi intra in componenta unor solutii care calmeaza ochii iritati, precum si la prepararea lotiunilor de fata, datorata proprietatii sale de a netezi ridurile.

ierburiuitate-patrunjel-frantuzesc-hasmatui

Plante-medicinale-asmatuiul

Condimente-hasmatuchi

Ce-proprietati-are-hasmatuchi

Hasmațuchi -Anthriscus cerefolium  - 0,01 gr - 2 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock, 
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.
 

Castraveti albi White Wonder

Castraveti albi-White Wonder,soi Heirloom originar din America, cunoscut inca din anul 1893.
Castraveti albi sunt o varietate timpurie-60 zile,produc fructe cu o lungime de 5-7 cm, de culoare alb-cremos,cu pulpa foarte consistenta,delicioasa.
Castraveti albi sunt recomandati pentru murare si conservare.
Castraveti albi se dezvolta foarte bine in aer liber,au un randament mare si pe timp de canicula.
Castravetele este o planta anuala careia ii place caldura.
Insamantati-i in interior sau intr-o sera, incepand cu mijlocul lunii aprilie.
Rasadurile de castravetii se planteaza in solar sau in gradina, numai cand nu mai exista riscul de inghet, iar temperaturile pe timpul noptii sunt de cel putin 15 grade.
Castravetii sunt plante cataratoare si au nevoie de suport pentru catarare,cu o inaltime de cel putin 3 metri.
Se indeparteaza primele flori si lastarii laterali, pana cand tulpina princilpala are cel putin 7 frunze mari.
Pentru a se dezvolta bine pe verticala se rup mereu lastarii laterali si imediat ce ating o inaltime de peste 2m se taie varful pentru a se dezvolta bine fructele.
Pe fiecare tulpina se vor dezvolta zeci de castraveti.
Pentru o productie buna se uda bine zilnic.
 In timpul verilor mai racoroase, pentru a incuraja dezvoltarea, indepartati fructele mici, lasandu-le pe cele mari sa creasca.
Recoltati-i cand sunt inca mici, pentru a incuraja o noua inflorire.
Astfel, in locul celor culesi se vor dezvolta altii si veti avea o recolta bogata.
Castravetii Albi se pot pastra in frigider pana la 2 saptamani.
Sunt foarte sanatosi, continand vitamina B si C, precum si potasiu si acid folic.
Sunt nemaipomeniti in salate mixte, sau amestecati cu marar, otet si sirop de mere sau de ghimbir.
Puteti sa faceti un tzatziki delicios din castraveti rasi, iaurt si usturoi.
Folisiti-i in sandvisuri, sau alaturi de orice fel de mancare cu carne.
Sunt foarte gustosi murati.

Cum-sa-cultivi-castraveti

Castraveti albi White Wonder  - 6 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com 


Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,

plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock, 
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.
 

sâmbătă

Varza kale Nero di Toscana


 Varza kale Nero di Toscana 
Varza kale Nero di Toscana Black Magic

Varza kale Nero di Toscana,seamănă cu un copac de palmier,are frunze de culoare verde inchis,de 2-3 cm lățime și 10 cm lungime,în poziție verticală.
Varza kale Nero di Toscana Black Magic este un soi cu frunze mai uniforme,lungi si inguste de culoare verde foarte inchis.
Varza kale Nero di Toscana este minunata ca leguma,dar si o planta ornamental deosebita.
Este extrem de rezistenta iarna,populara în Toscana și centrul Italiei unde este folosita in supe si tocane.
Semănat : Martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august
Poziție: plin soare, soare sau la semiumbra.
După ce cultivi nero di Toscana,nu vei dori să mai cultivi alte soiuri,este nedrept să ignori  orice alta varza pentru acest soi italian,dar are un gust mai bun,este mai ușor de utilizat și este extrem de rezistent.
Dăunători: afidele sunt cea mai mare provocare,se tăie frunzele puternic infestate și se face regulat o pulverizare pe plante (inclusiv partea inferioara a frunzelor) cu un jet puternic de apă. Acest lucru va descuraja afidele.Puteți folosi,de asemenea,sapunuri insecticide organice sau ulei de neem. 

Varza Kale (Brassica oleracea)
este o specie de varza foarte apeciata petru beneficiile sale asupra sanatatii.
Nu este o leguma foarte populara, in ciuda faptului ca are un gust bun,
dar a inceput sa castige din ce in ce mai multi adepti in randul vegetarienilor si al persoanelor care vor sa manance cat mai sanatos.
Varza Kale contine potasiu, fosfor, zinc, fier, calciu, vitamina K, vitamina B12 si vitamina A,
iar datorita continutului scazut de calorii este indicata in curele de slabire.
Varza Kale are o singura cerinta speciala: sa fie cultivata pe vreme racoroasa. 
Prin urmare, este o leguma ideala pentru a fi cultivata toamna sau primavara devreme.
Poti sadi semintele de Kale direct in solul din gradina sau poti sadi semintele in rasadnite,
iar dupa 4-6 saptamani faci transplantarea.Se seamana pe randuri si se acopera cu pamant.
Plantele tinere si puternice se replanteaza.
Se planteaza dupa o cultura de fasole, mazare sau cartofi timpurii.
Varza are un gust foarte bun dupa prima roua pentru ca amidonul se transforma in zahar.
Indiferent de metoda pe care o alegi, este recomandat ca temperatura sa nu depaseasca 25-26 de grade Celsius.
Planta este rezistenta la temperaturile ce scad pana la -6 grade Celsius, dar nu le suporta pe cele ridicate.
Solul propice pentru varza Kale este cel bogat, bine drenat, cu un pH intre 5.5 si 6.8.
Este recomandat sa plantezi varza intr-o zona umbroasa, insa inainte de plantare este recomandat sa asterni un strat de compost pe sol.
Este indicat sa lasi 7 centimetri intre seminte, pentru ca plantele sa se poata dezvolta in voie.
Intre randuri este recomandat sa lasi o distanta de 45-60 de centimetri.
In ceea ce priveste udarea, este recomandat sa uzi varza Kale din belsug.

In medicina chineza, varza creata (Kale) este folosita pentru a ajuta la usurarea congestiei pulmonare.

Se recomanda :
Sa consumi Kale pe cat de des posibil, deoarece este un
aliment ideal.
Mananca-l atata timp cat o poti gasi în stare proaspata .
In unele zone, este disponibila pe tot parcursul anului, iar in altele, este o leguma sezoniera (toamna).
Perioada de vegetatie a verzei crete -Kale se extinde aproape pe tot parcursul anului, singura data cand aceasta este în afara sezonului este vara, cand o multime de alte verdeturi cu frunze sunt abundente.
A se gati in abur sau sote , sau adaugata la supe si tocanite.
Kale prezinta un mare avantaj atunci cand este amestecat in piureuri de fructe, sau stoarsa cu alte legume.
Mai multe detalii:


Tuscan-Kale-cultivare   

Cum-cultivi-varza-kale

Detalii varza Kale

Proprietati Kale

Retete cu Varza Kale 


5-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-varza-kale 

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432

 
Varza kale Nero di Toscana - 20 sem - 3 lei

Varza kale Nero di Toscana Black Magic - 20 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc. 

Morcov Rainbow F1









Morcov
Soi: Rainbow F1 hybride
Un amestec de morcovi timpurii de culori diferite,portocaliu,alb,galben,violet,recomandat pentru consumul în stare proaspătă.
Este bogat în caroten, are calorii puţine fiind o legumă necesară în dieta zilnică pentru întreţinerea sănătăţii.
Perioada de vegetaţie: 80-90 zile de la semănare.
Lungime rădăcină: 20-22 cm
Culoare rădăcină: roşu,portocaliu,alb,violet.

Mod cultură: semănare directă,in randuri cat mai la suprafata.
Pentru o uniformizare se amesteca semintele cu cafea,nisip,vermiculit,
de semanat esalonat pentru a avea mereu morcovi proaspeti.
Mulcirea pamantului ajuta la mentinerea umiditatii si inhibarea buruienilor.
Se consuma radacina si frunza,semintele.
 Morcovul este una dintre cele mai importante legume din dieta omului si este cunoscut inca de pe vremea vechilor greci si romani, insa in Europa au aparut abia in Evul Mediu. Leguma cu cel mai mare continut de beta-caroten, morcovul este consumat cu placere atat de catre adulti, cat si de catre copii din toata lumea.
Cu toate ca in general morcovii sunt asociati cu culoarea portocalie, morcovii nu au avut de la inceput aceasta culoare.
Speciile originale de morcov erau albi, galbeni, rosii, mov si chiar negri.
Morcovul este o radacina vegetala, de culoare portocalie.
Exista numeroase specii de morcov, de diverse marimi, forme si culori.
Morcovi sunt o sursa extraordinara de caroten, care este transformat in vitamina A. Morcovii mai contin si cantitati importante de vitamina B1, B2, C, D, si E.
Aceste vitamine reduc radicalii liberi din organism si hranesc pielea.
Morcovii sunt bogati si in potasiu, magneziu, vitamina B6 , acid folic.
Morcovii sunt excelenti si pentru reducerea colesterolului. In morcov se gasesc si mici cantitati de carbohidrati, uleiuri esentiale , fier, cupru, fosfor si sulf.
Toate aceste componente fac din morcov una dintre cele mai nutritive si sanatoase legume. Se credea ca morcovii au proprietati de vindecare, sedative si diuretice.
Sucul de morcov este consumat cu succes pentru crestrea imunitatii organismului, in lupta cu raceala si gripa .
Combinatia de vitamine A si C din morcovi este benefica si pentru vedere.

Atat radacina cat si frunzele,florile si semintele morcovului au valoare terapeutica.

Putin cunoscute ca aliment, frunzele de morcovi pot fi consumate sub forma simpla, prin adaugarea la salata verde sau la salta de varza.
Taiate fin pot fi amestecate cu o legatura de frunze de patrunjel si dupa gust cu putina menta, zeama de lamiae si in sezon, cu rosii taiate marunt

Frunzele de morcov au rol detoxifiant pentru organism, de regenerare si cicatrizare. Decoctul din frunze proaspete poate fi folosit pentru gargarisme pentru afte, stomatite sau pentru bai locale. Infuzia din frunze – doua lingurite de frunze maruntite la 250 ml apa clocotita, acoperite pentru 10 minute – este utila mai ales pentru afectiunile digestive sau extern la afectiunile pielii.
Cataplasme cu frunze proaspete de morcovi , taiate marunt si pisate pana devin o pasta se folosesc in ulceratiile gambei, furuncule, abcese, impetigo.
Frunzele de morcov pot constitui un amestestec potrivit impreuna cu patrunjelul, telina sau mararul in supe, ciorbe, alte feluri de mancare gatita, paste, etc.

Personal,acum eu cultiv morcov in special ca sa am frunze ,sunt mult mai aromate decat patrunjelul,proaspete ,ori uscate ,sunt grozave in orice se gateste,este mult pana se trece de bariera obiceiurilor proaste ,aceea de a arunca la gunoi,animale,tot ceea ce este mai bun in gradina.
Cand raresc morcovii ,ceea ce rezulta le folosesc tocate marunt in salate,mancare.
Cand au crescut frunzele ,le tai cu foarfeca,las decat frunzulitele mici,le sortez care sunt sanatoase si le pun la uscat,de preferat in zilele foarte calduroase,atunci se usuca imediat si raman verzi si o aroma foarte placuta.
Frunzele uscate se pastreaza in recipiente bine inchise,
sunt grozave in mixul de legume uscate

Cum-se-cultiva-morcovii

Legume-si-mirodenii-uscate-la-soare.

Legumefericite-Frunzele de morcov

Ierburiuitate-frunzele-de-morcov

Gradina-mirela-un-pinocchio-exotic

Morcovul-origini

Formula-As-medicina-naturii-morcovul-proprietati

Morcov Rainbow F1 - 50 sem - 3 lei


Semintele sunt ambalate in pungute ziplock, 
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.
 

vineri

Cucamelon-Scabra Melothria

Cucamelon-Scabra Melothria este un cucurbit alpinism cultivat pentru consumul de fructe mici, a cărui aromă este o reminiscență de castravete,dar cu o ușoară nuanță de citrice. Cucamelon-Scabra Melothria este ușor de cultivat,care ne va da o recoltă bună fără prea mult efort.
Cultivarea este la fel ca la castravete,cu o spatietate intre plante de 15-20 cm,are nevoie de suport de catarat.
Cucamelon are fructele de dimensiunile unei alune,bob de strugure,cu coaja ce seamana cu cea a pepenelui verde,insa gustul este de castravete si lime.
O salata traditionala va fi transformata radical de acest fruct ca un pepene verde in miniatura.
Cucamelon-Scabra Melothria este o planta perena ce va inflori si produce fructe multi ani, cu conditia ca radacinile sa nu inghete.
Vor trebui dezgropate si depozitate ca tuberculii de Dalie peste iarna.
In ciuda originilor exotice, aceasta planta va creste si se va dezvolta mult mai usor decat castravetii obisnuiti.
In plus nu va fi atacata de daunatorii clasici.
Se va cultiva in aer liber, intr-un loc insorit si ferit.
Cucamelon se culeg cand sunt de dimensiunea unui bob de strugure si se consuma in salate,ori murat.

cucamelon-un-alt-fel-de-castravete-la mine in gradina

Cucamelon-cultivare

Cucamelon-mojitos

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432   


Cucamelon-Scabra Melothria - 3 sem - 4 lei


Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 14 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.