sâmbătă

Sfecla rosie Bulls Blood


Sfecla rosie Bulls Blood un soi vechi de sfecla cultivat pentru radacina,dar mai ales pentru frunzele ei foarte dulci si gustoase ,mai ales in faza baby,de culoare rosu inchis .
Sfecla rosie Bulls Blood este printre putinele sfecle cultivate si ca planta ornamentala,impreuna cu alte plante si ierburi perene/anuale.
Sfecla rosie Bulls Blood prefera solurile fertile, bine drenate, umede si locurile insorite.
Se pot seamana in gradina,in jardiniere,de preferat intr-un loc insorit,din aprilie si pana in iulie.
Se face o brazda adanca de 2 cm si se planteaza semintele sub forma de banda,dupa care se acopera cu un strat subtire de pamant si se uda.
Distanta dintre randuri este de 20 cm.
Semintele vor germina in 14-18 zile.
Sfecla rosie Bulls Blood poate fi culeasa dupa cca 8-10 saptamani.
Se poate mulci solul pentru a preveni uscarea si cresterea buruienilor.

Pe langa radacina si frunzele sunt o minunatie,eu le folosesc ca pe orice verdeata.
- frunzele de sfecla au un continut nutritiv mai variat decat radacina, si contin mai mult Fier decat spanacul (eat this, Popeye!)
- printre substantele sanatoase de care organismul are nevoie zilnic, si pe care le contin frunzele de sfecla se afla: acid folic, calciu, magneziu, cupru, zinc, proteine, fibre, beta caroten, vitaminele A, B si C
- frunzele de sfecla au proprietati detoxifiante si alcalinizante
- au un gust usor amarui, dar acrisor si savuros, precum untisorul de primavara, si sunt foarte versatile la gatit, asa ca merg de minune in salate, sotate cu usturoi, adaugate in mancaruri cu sos de rosii, supe, pe pizza sau in frittata. Aroma frunzelor de sfecla merge perfect cu ceapa, usturoi, ulei de masline sau branza maturata.
mai multe detalii frunze-de-sfecla-proprietati

Sfecla rosie o campioana in lupta cu cancerul:

Este printre legumele cele mai rezistente la vreme de iarna si, totodata, un ajutor extraordinar pentru organism in timpul sezonului rece.
Dar daca despre aportul de energie vitala al sfeclei se scrie mult, o alta varianta a ei, la fel de importanta, este mai putin popularizata, anume - sfecla rosie este un ajutor extraordinar pentru sanatatea copiilor, inca din timpul vietii intrauterine.
Aceasta leguma se numara printre putinele alimente-medicament pentru femeile insarcinate, substantele sale active protejand mai ales de mutatii foetusul in pantecele mamei.
De altfel, in medicina naturista, aceasta leguma este o adevarata legenda, proprietatile sale vindecatoare in bolile sangelui, in cele tumorale sau ale ficatului fiind cunoscute inca de acum 150 de ani, cand intemeietorii terapiei naturale moderne au readus la lumina primele leacuri traditionale.

-Boala canceroasa
-Leucemie
-Cancer de colon
-Gastrita hiperacida
-Ischemie cardiaca, ateroscleroz
-Hipertensiune
-Anemie feripriva
-Sarcina
-Adjuvant in bolile renale
-Hepatita cronica
-Diabet
-Constipatie
-Imbunatatirea capacitatii de efort fizic
- Vitaminele complexului B
-Vitamina C
- Potasiu si magneziu
mai multe detalii -sfecla-rosie-proprietati

Cultura sfecla rosie

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432


Sfecla rosie Bulls Blood - 25 sem - 4  lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.