Komatsuna-Japonez mustar spanac
Komatsuna Comred F1-Japonez mustar spanac
Komatsuna este cultivat și consumat in cea mai mare parte din Japonia,China,Taiwan și Coreea.
Este similar cu spanac,prin aceea că conține multe substanțe nutritive importante și vitamine,dar Komatsuna nu are aceeași amărăciune ca spanac.
Komatsuna se aseamana cu varza PakChoi,dar cu o combinatie de aroma intre mustar ,varza,spanac,in 25 zile se pot consuma frunzele tinere si 55 zile planta matura.
Komatsuna se cultiva tot timpul cat vrei o verdeata gustoasa in bucatarie.
Se maturizeaza la temperaturi scazute.
Semanati semintele de varza in sol fertil care retine umezeala.
Pentru o recolta de primavara /vara, aceasta se face primavara devreme,
iar pentru o recolta de toamna, vara tarziu.
Incepe sa cultivi Komatsuna in recipiente individuale primavara devreme.
Dupa ultimul inghet, muta plantele in pamantul din gradina sau in containare.
Poti insamanta aceasta leguma direct in pamant, imediat ce trece pericolul inghetului
Rariti rasadurile la o distanta de 15-20 cm si lasati 30-45 cm intre randuri.
Daca doriti rozete mai mari, puteti sa le plantati la o distanta mai mare.
Dupa ce au ajuns la dimensiunea dorita,
recolteaza frunzele din centrul rozetei, sau intreaga capatana (aproximativ un centimetru deasupra bazei plantei pentru a incuraja regenerarea).
Necesita cam 35-50 zile pentru a ajunge la maturitate.
Daca are mai mult de 6-8 ore soare tinde sa faca tija florala pentru seminte,
de aceea se cultiva intr-o zona mai umbroasa sau i se face umbra.
Recolta de toamna este mult mai frunzoasa si un gust mai bun.
Komatsuna este frecvent consumate crude, în salate sau fierte și servite în supe si tocane,murate.
Frunzele tinere, tulpini de flori și muguri sunt utilizate în salată și se amestecă-prăji.
Komatsuna este o sursa excelenta de calciu.
Komatsuna-Japonez mustar spanac - 25 sem - 3 lei
Komatsuna Comred F1-Japonez mustar spanac - 25 sem - 3 lei
Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.
Buna dimineata. Foarte interesant, chiar nu stiam de acesta planta, dupa descriere cred ca merita incercata in gradina si in farfurie. O zi buna si un sfarsit de saptamana linistit.
RăspundețiȘtergereEste foarte gustoasa ! sunt multe retete pe net in engleza cu aceasta planta
ȘtergereAdăugați mustar spanac normal,nu F1, la Bucătaru Mihaela.
RăspundețiȘtergere