miercuri

Mazarea dulce-Pisum sativum


Mazarea dulce -Pisum sativum,
este un soi asemănător cu mazărea obişnuită, comestibil în totalitate, împreună cu tulpina şi fructele încă necoapte.

La început mazărea era cultivată doar pentru seminţele uscate.
În secolul al XVI-lea în Olanda s-a început cultivarea mazării delicate, crocante, care se mânca împreună cu tulpina.
Este un minunat adaos pentru rizoto, se poate combina cu carnea şi cu fructele de mare.
100 g de mazăre dulce - 42 Kcal
Conţine albumine, vitamina C, vitamine din grupa B, vitamina E precum şi potasiu, fosfor, magneziu şi calciu.
Concurenţa pentru spanac...
În bucătăria asiatică se servesc şi frunze de mazăre dulce, preparate asemănător reţetei pentru spanac.
Acest soi a ajuns ulterior în Asia, unde şi-a câştigat foarte rapid o uriaşă popularitate.
Astăzi mazărea dulce este un foarte important element al bucătăriei asiatice.
Gustul mazării este poleit de către condimentele acestei bucătării, ca de pildă, sosul de soia, sosul de stridii, susanul sau ghimber.
Se combină foarte bine cu orezul şi cu sosurile dulci – acrişoare.
Dupa rasarire plantele au nevoie de sprijin cu araci sau plasa din sarma. 
Cand au ajuns la aprox. 20 cm inaltime este recomandat sa sa faca un musuroi de pamant la baza tulpinei.
 
Plantare: Aprilie-Iulie
Germinare: 8-14 zile
Temperatura germinare: 8-16 gradeC
Sol : afanat la soare
Adancime plantare : 4-5 cm
Inaltime planta: 60-90 cm
Lungime pastaie: 10-15 cm
Recoltare:iulie-septembrie

Mazarea dulce-Pisum sativum - 20 sem - 4 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com 


Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,

plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock, 
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.
 
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.