vineri, 22 ianuarie 2016

Verbena Officinalis

Verbena Officinalis,o plantă perenă,o gasim in locuri virane,in jurul locuintelor,la campie,in zone deluroase,raspandita pe toate continentele in zonele cu clima temperata si subtropicala.
Verbena Officinalis prefera zonele insorite, umede, cat si cele uscate, crescand de la campie si pana la 1500 de metri altitudine.
In pamant, dezvolta o radacina puternica, in care toamna isi depoziteaza substantele de rezerva, radacina din care in fiecare an planta rasare din nou.
Verbena Officinalis cultivata in gradina ca planta ornamentala,are inaltimea de pana 1 m,cu flori de culoare roz- liliachiu,infloreşte în iulie-septembrie.
Se culege cand este inflorita si are maximul calitatilor terapeutice.
Verbena Officinalis se inmulteste prin seminte,insamantate la interior in ghivece cu compost,se insamanteaza la suprafata,acoperite cu un strat fin de compost.
Germineaza in 2-3 saptamani la o temperatura de 20 gr.C.
Se transplanteaza cand sunt suficient de mari pentru manevrare,iar temperatura de afara este calda.
Plantele se autoinsamanteaza.
Verbena Officinalis are si proprietati medicinale,este utilizata in infuzii, tincturi, cataplasme și unguente.
De la Verbină se folosesc florile, frunzele, lăstarii și tulpina.
Acestea conțin substanțe saponozide, substanțe amare, taninuri, mucilagi, substanțe iridoide, adenozină, betacaroten, citral, acid ursolic, verbenin, verbenalină, aucubină și altele.
Proprietățile sale analgezice și antiinflamatoare sunt motivul pentru care este utilizată în tratamentul durerilor de cap, migrenelor, durerilor de dinți, nevralgiilor provocate de lumbago sau sciatică, durerilor intercostale, junghiurilor, gutei, loviturilor, durerilor reumatismale, durerilor de ochi, echimozelor, contuziilor, etc.
Ajută și în tratamentul plăgilor, abceselor, ulcerațiilor deoarece are efect cicatrizant, calmant, antiinflamator și astringent.
Mugurii verbinei au efect diuretic, antireumatic, antiinflamator, antipiretic, calmant, astringent, de stimulare a digestiei și analgezic.
Verbina promovează sănătatea colecistului, a ficatului, crește lactația, reduce hipertensiunea arterială, combate stresul, tratează insomnia și depresia.
Are efect benefic în cazuri de răceală, gripă, tuse, deoarece conține substanțe saponozide.
Este eficientă și în tratamentul afecțiunilor urinare, în litiază și hematurie, probabil datorită proprietăților diuretice pe care le are.
Planta te ajută să scapi de blocajele emoționale, să te calmezi, să devii echilibrat în luarea deciziilor, să fii împăcat cu tine, calm, răbdător și detașat.
Această plantă nu trebuie folosită de femeile care alăptează sau care sunt însărcinate deoarece are efect de stimulare a contracțiilor uterine.
Nu se folosește în doze mari deoarece poate da stări de greață și vărsături.

bodygeek.verbena-officinalis-planta-ce-sustine-sistemul-nervos

formula-as.planta-sacra-verbina

verbena officinalis detalii

Verbena Officinalis  - 50 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.