duminică, 11 februarie 2018

Verbena Hastata Blue Vervain


Verbena Hastata Blue Vervain este ușor de cultivat în soluri medii și umede în plin soare. În mod obișnuit, formează colonii în sălbăticie, atât prin rizomi groși, cât și prin răspândirea lentă și prin autoinsamantare.
Verbena Hastata Blue Vervain,denumită în mod obișnuit Vervain albastru,
este o planta perenă din Missouri, care apare frecvent pe pajiștile umede,pe langa râuri,crește rapid,poate fi plantat cu alte plante care iubesc umezeala, de-a lungul malurilor, la marginea iazului si in alte zone umede pentru o stabilizare rapida a solului si o explozie de culoare.
Verbena Hastata Blue Vervain foarte rezistenta la ger -40 gr.,are tulpini cu o inaltime de 5-12 cm ,ramificate cu flori mici ,tubulare de culoare albastru-purpuriu,infloreste in iulie-septembrie.

Verbena Hastata Blue Vervain are proprietăți vindecătoare în primul rând efectului său amar și stimulant asupra ficatului și altor organe, precum și efectului său relaxant asupra sistemului nervos,deosebit de util atunci cand depresia este legata de boli cronice.

Verbena Hastata Blue Vervain este utila în numeroase boli ca un analgezic și antireumatic folosit pentru dureri articulare,este bun în cefalee,dureri de urechi , nevralgii,reumatism etc.
O infuzie caldă din rădăcină, frunze sau flori este utilă pentru febra răcelii, gâtului și congestiei toracice cu dureri de cap,acționează ca un expectorant pentru tratarea bronșitei cronice.
Verbena Hastata Blue Vervain se inmulteste prin seminte prin despartirea tufelor,ori se autoinsamanteaza daca sunt lasate florile sa faca seminte.
Semințele au nevoie de lumină pentru a germina,apăsați sămânța pe suprafața solului și nu se acopera,se pastreaza umezeală până la germinare. 
Verbena Hastata Blue Vervain creste bine in gradina sau peluza umeda in combinatie cu alte plante perene/anuale.
Vervain trebuie să fie cules înainte de înflorire și uscat rapid pentru a fi eficient.
Verbena Hastata Blue Vervain este o sursă gazdă / nectar larvă pentru fluturele comun-Junonia coenia.
anniesremedy.verbena-hastata-officinalis-vervain-proprietati

Verbena Hastata Blue Vervain  -50 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.