sâmbătă, 17 februarie 2018

Sfecla de zahar


Sfeclă de zahăr este o plantă cu radacina conica  de culoare alb-crem si o rozeta de frunze,iar rădăcina conține o concentrație ridicată de zaharoză,fiind cultivată pentru producția de zahăr
Sfeclă de zahăr poate depasii 2 kg si au un continut foarte ridicat de zaharoza,
conține 75% apă, aproximativ 20% zahăr și 5% pulpă .
Pulpa, insolubilă în apă și compusă în principal din celuloză , hemiceluloză, lignină și pectină , este utilizată în hrana animalelor.
Sfeclă de zahăr poate fi culeasa dupa 95 zile.
Sfecla de zahar se coace la cuptor,se fac placinte,prajituri,tuica,etc.
Un sirop cu zahăr nerafinate poate fi produs direct din sfeclă de zahăr.
Acest sirop gros, de culoare închisă este produs prin gătire a sfeclei de zahăr mărunțită timp de câteva ore, apoi presarea plămada rezultat și concentrarea sucului produs până când acesta are o consistență similară cu cea a mierii .
Nu se folosesc alte ingrediente.
În Germania, în special in zona Renania, siropul de sfeclă de zahăr (numit zuckerrüben-Sirup sau Zapp în limba germană) este utilizat pentru sandwich - uri,îndulcire sosuri, prăjituri și deserturi.

animaleplante.tehnologia-de-cultivare-sfeclei-de-zahar

giachasingdreams.cum-se-face-melansa-in-casa

sortedfood.com/chiftele

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Humusil , Atonik , Alga Special, apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432

Sfecla de zahar - 50 sem - 2 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.