marți, 26 decembrie 2017

Coriandru Mexican-Eryngium FoetidumCoriandru Mexican-Eryngium Foetidum, Culantro este o planta perena cu frunze lanceolate lungi de 30-45 cm si late de 4-6 cm,zimtate pe margini,florile cunt mici in ciorchini de culoare lila.
Coriandru Mexican-Eryngium Foetidum are frunzele cu o aroma puternica asemanatoare  frunzelor de coriandru,se folosesc proaspete in supe,diverse mancaruri ,curry,gatite inabusit,folosit in sosuri.
Coriandru Mexican-Eryngium Foetidum in Thailanda, Malaezia si Singapore este utilizat impreuna cu, sau in locul coriandrului in supe, mancaruri cu taitei si curry-uri.
In America Centrala coriandrul mexican este cel mai popular in Puerto Rico, unde este folosit ca ingredient la prepararea salsei, un sos picant, de compozitie variabila, folosit ca dip sau la asezonarea felurilor principale de carne sau legume. Salsa poate fi facuta din aproape orice, dar cele mai multe variante folosesc rosii, boia iute si dulce, usturoi, ceapa si coriandru mexican. Salsa poate fi folosit ca amestec crud, sau gatit. La salsa se mai pot adauga si fructe coapte de papaya si mango, suc de limeta, zahar si verdeata aromata (oregano, spanac tamaios, patrunjel etc).
O alta specialitate din America Centrala care contine coriandru mexican este ceviche.
Coriandru Mexican-Eryngium Foetidum se inmulteste prin seminte,germinare in 20-25 zile.
Coriandru Mexican-Eryngium Foetidum se poate cultiva tot timpul anului in ghivece la interior,ori cat este cald in gradina,prefera un sol bogat in humus bine drenat,intr-o zona cu semiumbra ,daca are mai mult de 8- 10 ore soare tinde sa faca tija florala pentru seminte.
Coriandru Mexican-Eryngium Foetidum  daca este cultivat intr-o zona mai umbroasa are frunzele mai mari si mai aromate.


condimenteweb.-coriandru-mexican

Coriandru Mexican-Eryngium Foetidum - 100 sem - 4 lei 

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.