duminică, 13 decembrie 2015

Crizantema sălbatică-Tanacetum cinerariifolium


Crizantema sălbatică-Tanacetum cinerariifolium este o plantă perena cu flori frumoase, ale cărei frunze sunt foarte bune ca furaje pentru animale. 
Florile recoltate de la Crizantema sălbatică-Tanacetum cinerariifolium pot fi folosite de agricultori ca insecticid BIO pentru culturile ecologice, fie prin măcinarea lor și stropirea culturilor BIO, fie prin pulverizarea infuziei obținute.
„Puțini știu că, la construcția Canalului Panama, au fost probleme serioase cauzate de miile de insecte care trăiau în zonă și că lucrările au fost influențate pozitiv de importul și utilizarea unei cantități impresionante de flori de crizantemă dalmată ca „armă” împotriva acelor insecte care transmiteau boli și din cauza cărora au muri mii de oameni”, explică, mândru, Tomi Marinelic.
Crizantema sălbatică crește din abundență, astfel încât nu este nevoie de lucrări sau amenajări speciale.
Ceea ce face specială Crizantemă sălbatică sunt florile sale care conțin o substanța numită piretrină, un puternic insecticid.
Complet inofensivă pentru oameni și animale, piretrina obținută din florile de Crizantema sălbatică-Tanacetum cinerariifolium produce moartea insectelor prin paralizie.
Gândacul de Colorado, păduchii de frunză, păduchii lânoși, tripsii și cicadelele sunt doar câteva exemple de insecte dăunătoare culturilor agricole care sunt distruse rapid de extractul de piretrină.
Trebuie reținut și faptul că vremea influențează direct calitatea insecticidului.
Dacă plouă în perioada de recoltare, calitatea insecticidului bio scade semnificativ.
Avantajele sunt că, prin utilizarea acestui insecticid bio, dăunătorii nu devin rezistenți la substanța activă și că nu există efecte secundare asupra oamenilor sau animalelor care intră în contact cu aceasta.
Crizantemele care cresc in zona montana contin un procent ridicat de piretrina.
Ea este complet inofensiva pentru oameni si animale, de aceea este din ce in ce mai utilizata ca insecticid destinat apartamentelor.
Crizantema sălbatică-Tanacetum cinerariifolium se inmulteste prin seminte insamantate la interior in februarie-mai,ori august-octombrie,se acopera cu un strat fin de pamant,se mentine substratul umed ,germineaza in 30-60 zile la o temperatura de 13 gr.C.
Răsadurile se transplantează primăvara sau toamna la locul definitiv,intr-o zona insorita cu un sol bogat in humus,bine drenat.
Crizantema sălbatică-Tanacetum cinerariifolium este o planta sanitar in gradina,respinge insectele daunatoare din gradina, afide,acarieni, leafhoppers, capuse, pickleworms ,viermi de varză,etc.
Florile se culeg in zile insorite cand sunt deschise,se pun la uscat intr-un loc cald bine aerisit.
Florile uscate se macina fin ,se poate pudra plantele afectate,ori se face o solutie/spray doua lingurite de pudra macerate in 4 cesti de apa fierbinte timp de 3 ore,apoi se strecoara si la lichidul rezultat se adauga 1 lingurita de detergent de vase lichid.
Se pulverizeaza plantele atacate imediat,ori in termen de 12 ore de la preparare,dupa acest timp ingredientele active nu mai sunt active.

povestea-fermierului-care-exporta-crizantema-salbatica-cel-mai-puternic-insecticid-bio

Crizantema sălbatică-Tanacetum cinerariifolium  - 15 sem - 8 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.