sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Porumb Purple Corn

Porumb Purple Corn un soi cultivat in special in Peru,foarte bun,avand stiuleti cu boabe violet,cultivat pentru  continutul mare de antioxidanti.
Porumbul Purple Corn poate fi fiert,la gratar,prajit,folosit in diverse retete,sub forma de suc in tratamentele diverselor probleme de sanatate.
Este si un bun colorant alimentar.
Porumbul Purple Corn este ideal de al cultiva in gradina.
Pentru a avea seminte nu se cultiva langa alte soiuri de porumb,se poate cultiva esalonat,sau se protejeaza stiuletele si se polenizeaza manual.
Temperatura optima a solului pentru germinare - 16 - 25 grade
Adancimea de plantare - 0.3 - 0.6 cm
Germinarea - 4 - 12 zile
Maturarea - 100-140 zile de la germinare,in zone mai reci se incepe cultura la interior,apoi rasadul se transplanteaza in gradina cand vremea este peste 15 gr.C,in felul acesta are timp sa se coaca bine porumbul .
Spatierea intre plante - 30 - 45 cm

Porumbul Purple Corn pe lângă utilizarea sa ca și colorant alimentar,este folosit pentru furnizarea de antociani beneficii pentru sanatate,cum ar fi în neuropatia diabetică.
-Diabet
-Obezitate
-Cancer
-Hipertensiune
-Inflamatii
mai multe detalii pe site:
purplecornbenefits-purple-corn-juice

cultivare porumb

medicina-naturista-antocianii-colorantii-naturali-tin-inima-sanatoasa-scapa-cancer

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Bionatplus,Humusil,Atonik,12-24 ore.
detalii
Bionat-plus
Humusil pentru agricultura ecologica
horticultorul-atonik
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis 

Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432


  Porumb Purple Corn - 10 sem - 4 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.