vineri

Untisor-Ficaria Verna









Untisor-Ficaria Verna face parte din fam. Ranunculaceae,este o plantă perenă, comună prin păduri, livezi, grădini,se mai nu­meşte şi salata mielului, iarba rândunelului, băşi­cuţa porcului, salată sălbatică, untişorul vacii, candeluţă etc.
Untisor-Ficaria Verna apare imediat dupa trecerea iernii,are frunzele lucioase, cărnoase, rotun­de sau triunghiulare,cu flori galbene care apar din martie până în mai.
Untisor-Ficaria Verna creşte bine la umbra copacilor, în zonele mai umede.
Untisor-Ficaria Verna se inmulteste prin seminte,ori stoloni.
Untisor-Ficaria Verna este considerata o plantă medicinală datorită conținutului în săruri minerale, are o concentrație mare de vitamina C, vitamina K, A, complexul de vitamine B, fibre, acid ficaric, ulei volatil, proteine și glucide planta este indicată pentru proprietățile ei anestezice și antiinflamatoare.
Untisor-Ficaria Verna ajuta la combaterea asteniei de primavară,la eliminarea toxinelor din organism; curăță sângele și ficatul; combat anemia; osteoporoza; apară organismul de viruși și infecții.
Curele cu frunze de untișor, ameliorează circulația venoasă, fiind un ajutor real în tratamentului varicelor, a hemoroizilor și a bolilor de piele.
Consumul de frunze de untișor poate duce la scăderea riscului de cataractă și acidul floic pe care îl conține ne ajută să ne menținem creierul sănatos.
Datorită conținutului de potasiu și fibre alimentare untișorul ajută la reducerea nivelului colesterolului în sânge și la reglarea tensiunii arteriale.

ierburiuitate.wordpress.com/2013/04/04/untisor


Untisor-Ficaria Verna  - planta la ghiveci 9x9 - 10 lei 

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 18 - 35 lei in functie de greutate/val.ramburs

Topinambur-Helianthus tuberosus









Topinambur-Helianthus tuberosus, este o planta erbacee perena din familia Asteraceae, cunoscuta si sub numele de: mar de pamant, cartofi porcesti, napi porcesti, picioci, trufe, pere iernatice.
Topinambur-Helianthus tuterosus, are o tulpina de 1,5 - 3 m, frunze aspre, paroase, florile seamana cu cele de floarea-soarelui.

Topinambur-Helianthus tuberosus se inmulteste doar prin tuberculi,
plantarea se face toamna tarziu sau in martie-aprilie, la o distanta de 40 - 50 cm intre plante si o adancime de maxim 10-15 cm ,
distanta intre randuri de circa70-80 cm,in cuib se pun 1- 2 tuberculi.
Topinambur-Helianthus tuberosus nu este pretentios fata de sol,usor de cultivat,rezistent la seceta,prefera o zona insorita,dar si semiumbra.
Eu am cultivat topinamburii intr-o ladita de legume mai inalta,din 4-5 buc au iesit 2 kg de tuberculi de diferite marimi.

Topinambur-Helianthus tuberosus se cultivata ca leguma pentru tuberculii sai ce contine proteine, dar deloc grasimi si, poate surprinzator, este lipsit de amidon, ceea ce il face recomandat persoanelor cu diabet. Este bogat in potasiu, fier, fibre, fosfor, cupru,vitamina B3) si vitamina B1.

Topinambur-Helianthus tuberosus are o cantitate mare de inulina,
un carbohidrat bogat in fructoza, care ii confera un gust dulce placut.
Topinambur-Helianthus tuberosus cu cat este mai mult timp depozitat cu atat gustul va fi mai dulce, datorita unor procese chimice care descompune inulina in fructoza - acest lucru este important in procesul de utilizare a napului-porcesc, caci organismul uman nu are abilitatea de-a procesa inulina.
De aceea este de preferat sa gatim cu napii tinuti o vreme la camara, ca ei sa treaca prin acel procesc natural de transformare. In caz contrar, napii abia scosi din pamant si consumati pot cauza dureri de stomac si flatulenta.
Topinambur-Helianthus tuberosus au fost folositi in moduri similare cartofului - au aceeasi consistenta si textura, dar un gust mai dulce. Datorita carbohidratilor au tendinta de-a deveni prea moi la fierbere, dar isi pastreaza textura cand sunt preparati la abur.
Topinambur-Helianthus tuberosus sunt excelenti copti, gratinati, sub forma chipsuri,supe creme,pot fi ingredient principal intr-o salata de cruditati impreuna cu morcov, telina, radacina de patrunjel (sau alte legume, dupa gustul fiecaruia), ceapa, se adauga putin maioneza sau un dresing preferat si obtineti o salata hranitoare.
Topinambur-Helianthus tuberosus este cea mai bogata sursa de inulina din natura. Inulina este o polizaharida naturala unica, cu 95% fructoza. Acest carbohidrat se mai gaseste si in radacinile de cicoare, papadie si alte plante, dar in cantitati mai mici.
Inulina are actiune benefica de la nivelul stomacului pana la tractul gastro-intestinal, unde se absoarbe in sange. Leaga o mare cantitate de substante care nu sunt necesare organismului, ajutind astfel la eliminarea metalelor grele, a radionuclizilor, a colesterolului, a acizilor grasi, a diferitilor compusi chimici toxici.
Inulina stimuleaza capacitatea de contractare a peretilor intestinali, ceea ce accelereaza curatarea organismului de toxine si reziduuri.Regleaza secretia de insulina, previne si trateaza diabetul.Cercetarile au aratat ca administrarea de topinambur duce la o scaderea glicemiei, dar si la o stabilizarea acesteia, atat la persoanele sanatoase, cat si la cele care deja sufera de diabet de tip II.

/ierburiuitate.wordpress.com/tag/topinambur

horticultorul.ro/legume/topinamburul

revista-ferma.ro/articole/horticultura/topinamburul-in-cultura

iseoverde.ro/topinamburul-helianthus-tuberosus-l-mere-de-pamant-cultivare-sfaturi-utile-inmultire/


Topinambur-Helianthus tuberosus- bulbi 5 buc - 5 lei

marți

Drobusor-Isatis Tinctoria









Drobusor-Isatis Tinctoria este o planta ierboasa din familia Brassicaceae,
originara din sud-estul Europei și din Asia de Vest.
Drobusor-Isatis Tinctoria este o planta bienală cu o inaltime de 50-150cm, frunzele albastre-verzi au o formă de lance,cu flori galbene, actinomorfe, hermafrodie, cu patru petale,cu diametru de 3-6 mm,
fructul este o silicula variat colorata.
Drobusor-Isatis Tinctoria creste in zonele pietroase inierbate in zona de deal. 
Din motive de conservare a speciei nu se colecteaza radacinile, care au o compozitie asemanatoare frunzelor. 
Se utilizeaza, frunzele in primavara, radacinile si semintele in toamna.
Pentru valorificarea fitoterapeutica a plantei, se recolteaza frunzele la inceputul infloritului, in iunie si in iulie. 
Fitoterapia foloseste tinctura obtinuta din frunzele proaspete.
In mai multe regiuni din nordul Chinei, radacinile sunt recoltate toamna si se pun la uscat. Radacina uscata este transformat in granule care se dizolva in apa fierbinte sub forma de ceai, foarte popular in China.
Pana la sfarsitul anului 1600, cand indigoul a fost adus in Europa din "Orientul Indepartat", a fost singura sursa de colorant albastru din Europa.
In regiunile din jurul Marii Mediterane a fost folosita ca vopsea indigo pentru a picta gardurile, usile si ferestrele, deoarece culoarea albastru indigo respinge insectele.
Madicina traditionala folosea frunzele proaspete, consumate ca atare, ca remediu antiscorbutic, si ca adjuvant in tratamentul icterului si al edemului. 
Prin fermentarea frunzelor de drobusor se obtine pigmentul albastru, care se foloseste la vopsit.
In compozitia drobusorului intra un glicozid numit glucobrasicina, cu proprietati anticancerigene. 
Teste clinice, din Anglia, au demonstrat efectele deosebit de favorabile, ale extractelor de Isatis tinctoria, la pacientele cu cancer la san. 
Se recomanda utilizarea extractelor de drobusor, preventiv impotriva cancerului, mai ales de catre femeile cu risc ereditar pentru cancerul la san. 
Planta mai prezinta proprietati imunitare, antibacteriene si antivirale. 
S-a demonstrat în laboratur actiunea antibiotica asupra unor germeni ca: streptococul hemolitic, Bacillus subtilis, Bacillus typhi, Bacillus paratyphi, Esterichia coli, Shigella dysenteriae,Shigella flexneri , Salmonella enteritidis.
Incepand cu anul 1994, in orasul Lectoure din Franta s-a realizat o vopsitorie traditionala, unde se foloseste extractul de Isatis tinctoria pentru a vopsii in nuante de albastru textilele. Colorantul obtinut se numeste albastru Lectoure, cunoscut sub numele de "albastru pastel" sau "woad albastru".
Festivalul "Albastru de aur", celebreaza albastru pastel la Château de Loubens Midi-Pirinei. Conceptul festivalului este acela de a reproduce o imagine vie a economiei, culturii de drobusor, bogatia regiunii franceze Lauragais, in Evul Mediu tarziu
Drobusor-Isatis Tinctoria se inmulteste prin seminte cultivate la interior martie-aprilie,ori direct in gradina cand vremea este calda.
Drobusor-Isatis Tinctoria îi place un sol alcalin,puteți adăuga var la sol cu ​​câteva săptămâni înainte de transplantare. 
Azotul poate ajuta la producerea unui colorant albastru mai profund,fertilizați în mod regulat.
Drobusor-Isatis Tinctoria este o bienală cu o rozetă de frunze mari de culoare verde în primul an, urmată de vârfuri de flori galbene în al doilea an. 
Drobusor-Isatis Tinctoria  poate deveni invaziva ,asa ca se poate controla prin taierea tijelor florale.
agriculturae.ro/alimentatie-sanatoasa-drobusorul-planta-medicinala-cultivata-din-antichitate

gladyspaulus.co.uk/natural-dyes-my-first-woad-vat

seagreenandsapphire.wordpress.com/tag/isatis-tinctoria

Drobusor-Isatis Tinctoria - 50 sem - 4 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 14 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Usturoita-Alliaria Petiolata


Usturoita-Alliaria Petiolata,sinonim Alliaria officinalis,o plantă erbacee bienală din familia cruciferelor, Brassicaceae, genul Alliaria, rudă cu o serie întreagă de plante domestice, de la varză la rapiță și muștar,are un miros pregnant de usturoi, flori mici, albe și întrebuințări culinare și medicinale.
Usturoita-Alliaria Petiolata este bienală, se dezvoltă complet pe perioada a doi ani, exemplarele tinere de usturoiță pot părea cu totul altă specie față de plantele adulte.
În primul an de creștere, usturoița formează pâlcuri micuțe de frunze rotunde, ca niște rozete, cu marginile dințate, pețiol lung de 5-7 cm și aspect creponat, care au un miros persistent de usturoi în momentul în care sunt frecate cu degetele sau strivite.
Anul următor, plantele înfloresc primăvara, producând floricele albe, cu patru petale, adunate în buchețele,infloreste in aprilie-iulie, iar fructele sunt coapte prin iunie-august.
Pe măsură ce planta înflorește, tulpina se ridică dreaptă și înaltă, uneori până la 1m. La sfârșitul perioadei de înflorire, vara, planta produce fructe micuțe, sub formă de mini-păstai, care conțin două rânduri de semințe negre, minuscule și strălucitoare, eliberate când capsula explodează. O singură plantă poate produce sute de semințe ce se răspândesc până la câțiva metri distanță de planta mamă.
Are rădăcină adâncă, de culoare albă și miros (și gust) ca de hrean.

Usturoita-Alliaria Petiolata este una dintre cele mai vechi condimente folosite în Europa pentru aromatizarea mâncărurilor.
Usturoita-Alliaria Petiolata este comestibila atât frunzele, florile, fructele sub formă de mini-păstăi și semințele, cât și rădăcinile albe cu gust ca de hrean.
Frunzele de usturoiță se toacă, mai mare sau mai mărunt, și se adaugă ca ingredient responsabil cu aromatizarea salatelor, a sandwichiurilor sau sosurilor verzi (cum ar fi pesto-ul). În general e mai bine să amestecați usturoița cu alte verdețuri în proporție de 1/4, pentru un gust echilibrat, căci ea singură are o aromă intensă care cere ceva obișnuință. De asemenea, florile pot fi mai mult decât element de decor în farfurie.
Aroma ustoiței este un amestec echilibrat între gusturi cu care suntem mai obișnuiți astăzi: usturoiul și muștarul. Semințele negre de usturoiță sunt folosite în multe părți drept condiment.
Usturoita-Alliaria Petiolata un bun aliment-medicament se foloseste planta intreaga, proaspata, culeasa in timpul infloriii, precum si semintele coapte.
Pesto este o utilizare populară deoarece aroma amară funcționează bine pe paste, fără usturoi suplimentar necesar.
Efectuarea pesto este o modalitate bună de a stoca planta pentru utilizare pe termen lung. Puneți-o în pachet și mențineți-o în congelator.

Usturoita-Alliaria Petiolata se inmulteste prin seminte cultivate direct in gradina in martie-mai,august-septembrie,ori la interior in tot timpul anului.
Usturoita-Alliaria Petiolata prefera o zona cu semiumbra/umbra,sol umed bogat in humus.
Usturoita-Alliaria Petiolata se autoinsamanteaza daca este lasata sa faca seminte.

Planta proaspata contine un ulei volatil, un heterozid, compusi azotati, enzime, vitamina C. Are actiune antiseptica si vermifuga, antiscorbutica si vitaminizanta, hipotensiva si diuretica, antidiareica, sudorifica, behica, antiputrida, dezobstruanta si stranutatoare (semintele), iar in uz extern este un foarte bun vulnerar si detergent.
Sucul plantei are o un efect antibiotic intens, inhiband bacilul piocianic, alte bacterii gram-negative si bacilii tifoizi si paratifoizi. Acest aspect este deosebit de remarcabil, deoarece exista putine medicamente antibiotice cu un astfel de efect.
Sucul proaspat este un expectorant foarte bun. El poate fi folosit in doze de 15-30 ml pe zi, luat in ceai de menta sau de flori de tei.

Sucul proaspat de planta sau tinctura diluata 10%, da rezultate excelente in cazul ulcerelor si plagilor infectate si gangrenoase, precum si in caz de eczeme. In uz exterm frunzele proaspete calmeaza mancarimile cauzate de muscaturi de insecte si tantari.
Frunzele proaspete se consuma sub forma de salata, fiind foarte utile in caz de hipertensiune, scorbut, diaree, bronsite cornice, astm bronsic, tuberculoza, ascita, icter, disurie, amenoree, viermi intestinali si chiar si in cancerul gastric.
Mai multi autori sustin ca planta uscata isi perde insusirile si de aceea se recomanda utilizarea ei doar in stare proaspata sau sub forma de alcoolatura (tinctura preparata din planta proaspata). Altii considera ca frunzele si varfurile inflorite, culese la inceputul inflorii, pot fi uscate si folosite ulterior.
Radacinile maruntite si macerate in ulei, se folosesc pentru onctiuni aplicate pe zona pieptului, in caz de bronsite.
Planta intreaga poate fi folosita si pentru colorarea in galben a tesaturilor.
Detoxifica organismul, fiind una din plantele specifice curelor de primavara
Usturoita prezinta proprietati depurative si tonice, fiind indicata in curele de primavara de detoxifiere a organismului si pentru combaterea asteniei de sezon.
Pentru a da roade, curele cu usturoita trebuie sa dureze 10 zile consecutiv, dar nu se recomanda sa se administreze mai mult de 2 saptamani pe luna.
La cei care sufera de diabet, curele cu usturoita ajuta la prevenirea complicatiilor specifice acestei boli.
Curata plamanii de nicotina si previne cancerul pulmonar
Organele verzi si fragede ale plantei contin principii care actioneaza ca antidot pentru nicotina si care, in acelasi timp, curata alveole pulmonare de depuneri. Din acest motiv, usturoita este o detoxificanta ideala pentru fumatori, avand si un rol preventiv in declansarea cancerului pulmonar.

Remediu in bronsite, astm, pneumonii
Substantele sulfurate din planta prezinta efecte bacteriostatice, gratie carora usturoita se poate administra in completarea tratamentelor specifice, in cazul unor infectii pulmonare sau intestinale, in supuratii si chiar in cangrenele infectioase.
Usturoita proaspata, mai completeaza cu succes tratamentele specifice ale bolnavilor de astm, bronsita.

Bogata in vitamina C
Prin continutul mare de vitamina C, organele verzi ale plantei, atunci cand sunt consumate ca atare, combat scorbutul, intaresc imunitatea si franeaza procesele de imbatranire.

Fixeaza calciul in oase
Studiile au aratat ca usturoita ajuta la fixarea calciului in oase. Din acest motiv, este recomandata mai ales adolescentilor (ajuta la cresterea armonioasa a scheletului) si femeilor (previne sau diminueaza consecintele osteoporozei).

Purifica rinichii
Curele cu usturoita, gratie proprietatilor declorurante a principiilor existente in aceasta planta, protejeaza rinichii si ajuta la eliminarea din organism a uratilor.

Sucul, bun antibiotic si expectorant
Sucul obtinut din stoarcerea plantei proaspete, aplicat extern, contribuie la vindecarea ranilor, a cangrenelor si a furunculelor, iar administrat intern, ca atare sau in amestec cu apa si miere (50 ml suc de usturoita, 50 ml apa, o lingurita de miere) prezinta efecte diuretice, depurative si dezinfectante.

Semintele sunt vermifuge si calmeaza durerile reumatice
Fitoterapia traditionala mai foloseste de la usturoita si semintele formate in fructe (silicve) asemanatoare cu cele ale mustarului. Acestea se recolteaza vara, la deplina lor maturitate. Semintele sunt utilizate intern pentru efectul vermifug si revulsiv si extern pentru alinarea durerilor reumatice.

Trebuie rasnite, iar pulberea rezultata se administreaza cate un gram (un varf de cutit), de 3 ori pe zi, ca adjuvant in combaterea viermilor intestinali. Extern, se foloseste dupa ce praful de seminte s-a mestecat cu apa, obtinandu-se o pasta.

Pasta din semintele rasnite de usturoita, sub forma de cataplasme, se aplica pe zonele afectate de reumatism.

Contraindicatii si reactii adverse
Usturoita este o planta complet lipsita de toxicitate. Totusi, nu este indicat ca planta sa se administreze celor care sufera de gastrita cronica. Deoarece principiile din planta pot irita usor parenchimul renal, nu se indica folosirea usturoitei in caz de nefrita.

ierburiuitate.usturoita-detalii

armonianaturii.usturoita-alliaria-petiolata

the3foragers.garlic-mustard.




Usturoita-Alliaria Petiolata   - 50 sem - 3 lei 

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 14 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.


Ammi Visnaga-Marar salbatic











Ammi Visnaga-Marar salbatic este o planta ierboasa anuala,cu proprietati madicinale,dar si cultivata in gradina ca planta ornamentala,rezistenta ca floare taiata in diverse aranjamente florale.
Ammi Visnaga-Marar salbatic putin pretentioasa la temperaturi ridicate,cu inaltimea pana la 1 m, ce face parte din familia Umbellifferae ramificata,frunze cu teaca umflata, bruna si lamina triplu penat sectata, cu segmente filiforme.
Ammi Visnaga-Marar salbatic are flori albe în umbele compacte semisferice, cu pâna la 100 de umbelule, cu organizare tipica umbeliferelor,fructe diachene cu mericarpii oval-alungite, glabre, netede.
Ammi Visnaga-Marar salbatic infloreste din iunie pana toamna,prefera o zona insorita,sol bogat in humus si bine drenat,rezista la seceta moderat.
Ammi Visnaga-Marar salbatic se inmulteste prin seminte cultivate direct in gradina in mai-iunie,ori la interior in februarie-martie.
Semintele germineaza in 10-15 zile,la 15-20 gr.C
In scopuri medicinale se folosesc semintele plantei.
Semintele plantei contin aproximativ 25% grasimi, ulei eteric si flavonoizi. De asemenea, contin vistamin, samidin, chelinol, chelacton si alte substante.
Semintele au un puternic efect antispasmodic asupra muschilor bronsici, dilata vasele sanguine fara a afecta tensiunea arteriala.
Ele se folosesc in tratamentul astmului, anginei, arteriosclerozei coronariene, si calculilor renali. Prin relaxarea muschilor uretrei, reduc durerea cauzata de calculii renali si ajuta la eliminarea acestora.
De asemenea, se folosesc in spasme intestinale si stomacale.
La administrarea indelungata a preparatelor din seminte de marar salbatic pot sa apara greata, eruptii alergice cutanate, inrautatirea starii generale care, de obicei, dispar dupa intreruperea administrarii.
Furanocromonele din fructe au actiune spasmolitica asupra fibrelor musculaturii netede (intestinale, uterine, uretrei), destul de evidenta la nivelul vaselor coronariene (produc vasodilatatie). Au de asemenea actiune antihelmintica, diuretica. Rezultate bune s-au obtinut în tratarea ulcerului stomacal, a fibrosarcoamelor, epitelioamelor, colicilor renale.


Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 14 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

sâmbătă

Tomate Inima de Bou Orange






Tomate Inima de Bou Orange soi de tomate carnoase,de forma unei inimi,
de culoare portocaliu,o textura densa,suculenta,un gust delicios dulce/acrisor.
Tomate Inima de Bou Orange o rosie perfecta pentru feliere și adăugarea pe sandwich-uri, burgeri,sau pur și simplu mancata cu un pic de sare și piper.
Tomate Inima de Bou Orange este de dimensiuni mari ,
fructele pot ajunge si la 1 kg,soi nedeterminat, rezistenta la boli,
cultivate in plin soare,fructele vor avea o culoare mai inchisa.
Maturarea - 80 zile de la germinare
Germinarea - 6 - 14 zile
Temperatura optima a solului pentru germinare - 18 - 23 grade
Adancimea de plantare - 2 - 2.5 cm
Spatierea intre plante - 35 - 45 cm
Spatierea intre randuri - 60 - 80 cm

Semanarea pentru rasad se face in perioada februarie-martie, in functie de zona in care va fi cultivata,
avand nevoie de o temperatura de 18 oC pentru germinare.
Rasadurile apar, de regula, in 7-14 zile.
Se repica in vase separate, cand plantele sunt suficient de mari pentru a fi manipulate .
Inainte de transplantare (dupa ce a trecut pericolul de inghet) plantele tinere vor fi obisnuite cu temperatura exterioara.
NU plantati niciodata tomatele intr-un pamant rece.
Vor fi foarte sensibile la atacul bolilor si daunatorilor, vor creste si dezolta greu, sau le puteti pierde.
Se transplanteaza in gradina (la distanta de 45 cm intre plante).
Se recolteaza din iunie pana tarziu in octombrie.

Tomatele_cultivare

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Bionatplus,Humusil,Atonik,12-24 ore.
detalii
Bionat-plus
Humusil pentru agricultura ecologica
horticultorul-atonik
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis

Tomate Inima de Bou Orange - 10 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

miercuri

Ardei iute CGN 21566







Ardei iute CGN 21566 sunt plante anuale excelente pentru a fi plantate atat vara in gradina cat si ca plante ornamentale in interiorul locuintelor
Ardei iute CGN 21566 o varietate de Capsicum chinese din Brazilia,cu tufa ornamentala de vigoare medie, ramuri subţiri şi creştere arborescentă
pana in 60-70 cm.
Ardei iute CGN 21566 are fructele mici lunguiete de aproximativ 3-5 cm de forma unei lanterne,de culoare purpuriu si la maturitate un portocaliu ,pulpa fructelor este subţire şi crocantă, cu aromă fructată,
cu o iutime de 200000-400000 SHU.
Ardei iute CGN 21566 este un soi foarte productiv şi foarte decorativ.
Fructele se pretează foarte bine pentru conservare.

Clasificarea-ardeilor-iuti

Picanterii_in_gradina__ardeii_iuti-cultura

Ardeiul iute proprietati terapeutice

Ardei iute CGN 21566 - 5 sem - 10 lei


Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.