sâmbătă

Passiflora Caerulea





Passiflora Caerulea cunoscuta sub denumiri diverse:maracuja sălbatice,fructul pasiunii Bush,împuțit passiflorei, este una din cele 550 de specii de Passiflora care sunt native din sud - vestul Statelor Unite (sudul Texasului și Arizona ), Mexic,Caraibe,America Centrală,Africa și o mare parte din America de Sud . Aceasta a fost introdusa in zone tropicale,cum ar fi Asia de Sud-Est,Asia de Sud și Hawaii.
Passiflora Caerulea este o planta perena cataratoare,tulpinile sunt subțiri acoperite cu puf galben și lipicios,tulpinile mai vechi devin lemnoase,nu ii place frigul,iarna trebuie adusa la interior.
Frunzele sunt de trei până la cinci lobi și păroase,când sunt zdrobite, aceste frunze degajă un miros înțepător pe care unii oameni îl consideră neplăcut. Florile sunt de culoare purpurie, aproximativ 5-6 cm diametru.
Fructul este globulos, 2-3 cm diametru, de culoare galben-portocaliu la roșu atunci când coapte și are numeroase seminte negre încorporate în pulpa,fructele sunt consumate de pasari și semințele dispersate.
Passiflora Caerulea are fructele comestibile,conțin o pulpa alb-albăstruie,care este usor dulce si delicat cu arome.
Frunzele tinere și vârfurile plantelor sunt, de asemenea, comestibile.
Frunzele uscate sunt folosite în ceai în medicina populară vietnameză pentru a ameliora problemele de somn, precum și tratamentul pentru mâncărime și tuse.
Passiflora Caerulea este capabilă să capteze insectele pe bracte , care emană o substanță lipicioasă care conține, de asemenea, enzime digestive .
Passiflora Caerulea tolerează terenul arid,dar favorizează zonele umede. Este cunoscută a fi o specie invazivă în unele zone. Passiflora Caerulea se inmulteste prin seminte,ori prin taierea lastarilor,inainte de insamantare se tin la inmuiat 24 ore,se insamanteaza la o adancime de 1,5-3mm,se mentine o temperatură optimă de 20-25C, germinarea este lenta,neregulata intre 1-12 luni,se mentine substratul umed. 


Passiflora Caerulea - 5 sem - 6 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 14 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.