vineri

Untisor-Ficaria Verna









Untisor-Ficaria Verna face parte din fam. Ranunculaceae,este o plantă perenă, comună prin păduri, livezi, grădini,se mai nu­meşte şi salata mielului, iarba rândunelului, băşi­cuţa porcului, salată sălbatică, untişorul vacii, candeluţă etc.
Untisor-Ficaria Verna apare imediat dupa trecerea iernii,are frunzele lucioase, cărnoase, rotun­de sau triunghiulare,cu flori galbene care apar din martie până în mai.
Untisor-Ficaria Verna creşte bine la umbra copacilor, în zonele mai umede.
Untisor-Ficaria Verna se inmulteste prin seminte,ori stoloni.
Untisor-Ficaria Verna este considerata o plantă medicinală datorită conținutului în săruri minerale, are o concentrație mare de vitamina C, vitamina K, A, complexul de vitamine B, fibre, acid ficaric, ulei volatil, proteine și glucide planta este indicată pentru proprietățile ei anestezice și antiinflamatoare.
Untisor-Ficaria Verna ajuta la combaterea asteniei de primavară,la eliminarea toxinelor din organism; curăță sângele și ficatul; combat anemia; osteoporoza; apară organismul de viruși și infecții.
Curele cu frunze de untișor, ameliorează circulația venoasă, fiind un ajutor real în tratamentului varicelor, a hemoroizilor și a bolilor de piele.
Consumul de frunze de untișor poate duce la scăderea riscului de cataractă și acidul floic pe care îl conține ne ajută să ne menținem creierul sănatos.
Datorită conținutului de potasiu și fibre alimentare untișorul ajută la reducerea nivelului colesterolului în sânge și la reglarea tensiunii arteriale.

ierburiuitate.wordpress.com/2013/04/04/untisor


Untisor-Ficaria Verna  - planta la ghiveci 9x9 - 10 lei 

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 18 - 35 lei in functie de greutate/val.ramburs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.