luni, 31 decembrie 2018

Schinel-Cnicus BenedictusSchinel-Cnicus Benedictus este o plantă de cultură din familia Asteraceae, originară din Europa de Est, cunoscută sub mai multe denumiri populare: iarbă amară, șofran sălbatic, scai amar.

Schinel-Cnicus Benedictus plantă de cultură, cu tulpină dreaptă și înaltă de până la 1 m, simplă sau ramificată, acoperită cu spini, de culoare verzuie sau brun-roșiatică în partea superioară. Frunzele alterne, alungit lanceolate, cu nervuri proeminente; flori galbene tubuloase, grupate în antodii terminale și fructe achene brun-gălbui.
Schinel-Cnicus Benedictus inflorește din luna iunie și până în august.
Schinel-Cnicus Benedictus se inmulteste prin seminte,seamana la suprafata - se preseaza usor semintele pe sol,timp de germinare: 10-14 zile.
În scopuri medicinale se recoltează părțile aeriene în perioada înfloririi,
 la 8-10 cm de sol.
Schinel-Cnicus Benedictus contine ulei volatil, benedictina, cnicina, fitosterine si glicozidele lor, substante amare, acizi grasi, tanin, acizi rezinici, un principiu antibiotic, mucilagii, vitamina B1, acid nicotinic.
Schinel-Cnicus Benedictus stimuleaza secretiile gastrice, dezinfectant, antibiotic, depurativ, febrifug, stimuleaza pofta de mancare, stimulent al sistemului nervos, sedativ al durerilor reumatismale, iar extern este antiseptic si trofic. In fitoterapie este utilizata partea aeriana a plantei, ce se recomanda a se recolta din iunie pana in septembrie.
- afectiuni hepatice, afectiuni biliare, afectiuni renale, afectiuni respiratorii, anaciditate, anorexie, atonie gastrica, constipatii cronice, disgravidie, dureri reumatismale, edeme, hipoaciditate gastrica, insuficienta hepatica si pancreatica - infuzie, macerat in vin, tincturi
- arsuri, degeraturi, rani, reumatism, ulceratiile pielii, zona-zoster - cataplasme sau comprese cu infuzie, spalaturi locale sau bai.
Schinel-Cnicus Benedictus este un remediu natural utilizat in tratamentul hipoaciditatii gastrice, anorexiei, tulburarilor digestive, bolilor de ficat, bolilor cailor respiratorii, afectiunilor stomacului, arsurilor, degeraturilor.
Majoritatea acestor afectiuni pot fi tratate cu ajutorul ceaiului de schinel; acesta se recomanda a se bea treptat (o cana) cu 30 de minute inainte de fiecare masa principala, sau a tincturei rezultata in urma macerarii in alcool a plantei timp de o saptamana.
Arsurile, degeraturile si diferitele ulceratii ale pielii se recomanda a se trata cu bai si cataplasme de schinel.
Schinel-Cnicus Benedictus spre deosebire de alte plante nu trebuie uscat la soare, ci la umbra, astfel riscam pierderea proprietatilor medicinale ale plantei.
Atenție A se evita folosirea schinelului în cazul cangrenelor carcinomatoase și a afecțiunilor renale.
Nu este indicat nici în perioada sarcinii, ci după naștere
Aromatizant pentru băuturi aperitive, lichioruri.
Uleiul extras din frunzele de schinel intră în compoziția săpunurilor.

be-healthy.ro/schinelul-cnicus-benedictus-utilizari-terapeutice-mod-de-administrare-si-contraindicatii/

bodygeek.ro/schinelul-cnicus-benedictus-planta-medicinala

Schinel-Cnicus Benedictus - 10 sem - 3 lei 

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.