miercuri, 5 decembrie 2018

Ginseng American-Panax QuinquefoliusGinseng American-Panax Quinquefolius este o planta perena cu inaltimea de  0,3-0,5 m,infloreste in iunie,florile sunt hermafrodite (au organe masculine și feminine),prefera soluri ușoare (nisipoase), medii (argiloase) și soluri grele (argiloase). PH adecvat: soluri acide, neutre și bazice (alcaline).
Poate să crească în umbra plină (pădure adâncă) sau semi-umbră (pădure ușoară). Preferea solul umed.
Ginseng American-Panax Quinquefolius este cultivat ca planta medicinala, deși considerat a fi inferior ginsengului coreean, P. ginseng. Este exportat din America de Nord, în principal în Hong Kong.
Semințe - seamănă într-o poziție umbroasă într-un cadru rece,germinarea poate fi foarte lenta și neregulata ,aproximativ 180 zile. Plantati răsadurile în ghivece individuale atunci când acestea sunt suficient de mari pentru a le manipula și a le crește într-o poziție umbroasă în seră sau cadru cel puțin pentru prima lor iarnă. Asigurați-vă că vasele sunt destul de adânci pentru a se potrivi rădăcinilor. Plantati-le în pozițiile lor permanente la sfârșitul verii. Diviziune în primăvară.
Se spune că rădăcina este adaptogenă, cardiotonică, demulcentă, panaceu, sedativă, sialagogă, stimulantă și stomac. Se utilizează în tratamentul tusei cronice, a febrei de grad scăzut, a transpirației spontane sau de noapte și a oboselii datorate bolii cronice consumatoare. Atunci când este luat pe o perioadă lungă de timp se spune că crește eficiența mentală și performanța fizică ajutând corpul să se adapteze la temperaturi ridicate sau scăzute și stres. Se recomandă totuși precauție, deoarece dozele mari se consideră a crește tensiunea arterială.

Rădăcina este recoltată în toamnă și uscată pentru utilizare ulterioară.

cesamancam.ro/ginsengul-american-panax-quinquefolius


Ginseng American-Panax Quinquefolius  - 1 sam - 10 lei 

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com 

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock, 
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.