vineri, 29 decembrie 2017

Pepene galben de iarna Wax Gourd


Pepene galben de iarna Wax Gourd ,un pepene foarte popular in Asia,
se mai numește tărtăcuță albă, tărtăcuță de iarnă, tărtăcuță de seu, pepene galben conservă, tărtăcuță de ceara.
Pepene galben de iarna Wax Gourd este răcoritor cu textura de pepene verde atunci când este copt pe deplin,ori când inca nu este copt aroma este mai savuroasă, nu dulce dulce,doar crocant, suculent și delicios!
De la Pepene galben de iarna Wax Gourd se pot gati florile și lăstarii,iar micile fructe prajite au gust cum ar fi dovlecei sau un dovleac mai dulce, mai puțin apoase, ferme și delicate.
Pepene galben de iarna Wax Gourd se poate lasa sa se maturizeze pana la o dimensiune enorma,apoi se poate taia cuburi si gati in tot felul de retete,tocana,curry,supe,alaturi de friptura,etc.
Pepene galben de iarna Wax Gourd necesită o vreme foarte caldă pentru a crește, dar poate fi păstrată timp de mai multe luni. 
În bucătăria vietnameză, se numește bí đao , care este de obicei folosit pentru a face supă sau tocană.
În bucătăria chineză, tărtăcuțele se folosesc în amestec sau, de obicei, combinate cu carne de porc sau carne de porc / carne de vită pentru a face supă de tărtăcuță de iarnă , adesea servită în tărtăcuța scoasă, sculptată prin îndepărtarea stratului de ceară. De asemenea , este tocat și confiat ca bomboane wintermelon (TANG DONG GUA) pentru a fi consumate în mod obișnuit la festivaluri de Anul Nou , sau de umplere pentru Sweetheart tort (lǎopó bǐng).
În Filipine este confecționată (menționată în mod clar ca kundol ) și este utilizată ca o completare de patiserie pentru bakpia ( hopia în Filipine). Este, de asemenea, un ingredient în unele supe savuroase (sabaw) și cartofi prăjiți (guisado).
În bucătăria indiană, această tărtăcuță este folosită în mod tradițional pentru a pregăti o mare varietate de feluri de mâncare. În nordul Indiei este folosit pentru a pregăti o bomboană numită Petha . În bucătăria sudică indiană , se folosește în mod tradițional pentru a face o varietate de curry, inclusiv o felie de mâncare lichefiată cu coajă sau zară.
Sucul de Pepene galben de iarna Wax Gourd este folosit de comunitatea Mizo din India de Nord-Est ca un remediu natural pentru a trata dizenteria ușoară până la severă.
În Nepal, unde se numește Kubhindo, este gătită ca o legumă când este tânără, dar tărtăcuțele coapte sunt de obicei populare în prepararea conservelor sau a dulciurilor cristalizate, cunoscute sub numele de "murabba" sau "petha".
Ocazional, este folosit pentru a produce o băutură de fructe cu un gust foarte distinctiv. De obicei este îndulcit cu zahăr caramelizat. În Asia de Sud, băutura este comercializată pe scară largă sub formă de ceai de tărtăcuță sau ceară de ceară .
Mugurii , lujerii și frunzele plantei pot fi consumate ca verdeturi .
Fructe crude sau fierte folosit ca legume,muraturi, curry, conservă și, de asemenea, confiate în zahăr. 
Pepene galben de iarna Wax Gourd din cauza acoperirii sale ceroase se poate pastra pana la 12 luni.
Pepene galben de iarna Wax Gourd mature pot varia în greutate de la 2 - 50 kg
Frunzele tinere și mugurii de flori sunt aburit și mâncați ca legume sau se adaugă ca aromă supei
Semințe - fierte bogat în ulei și proteine.
Un ulei poate fi obținut din semințe.
Coaja fructului este diuretic Este administrat intern în tratamentul disfuncției urinare, a febrei de vară etc.
Sămânța este anthelmintică, antiinflamatoare, demulcentă, diuretică, expectorantă, febrifugă, laxativă și tonică Un decoct este utilizat intern în tratamentul evacuărilor vaginale și al tusei În combinație cu Rheum palmatum se utilizează pentru tratarea abceselor intestinale În medicina ayurvedică, semințele sunt utilizate în tratamentul tusei, febrei, sete excesive și expulzării de viermi  Uleiul din semințe este, de asemenea, utilizat ca un antihelmintic Fructul este antiperiodic, afrodiziac, diuretic, laxativ și tonic Este utilizat în medicina ayurvedică în tratamentul epilepsiei, bolilor pulmonare, astmului, tusei etc.
Sucul de fructe este utilizat în tratamentul nebuniei, epilepsiei și a altor boli nervoase.
Ceara care acoperă fructul este folosită pentru a face lumânări.
Rădăcinile au rezistență considerabilă la bolile cauzate de sol și uneori sunt folosite ca portaltoi pentru pepeni și alte cucurbite.
Semintele germineaza in 3 saptamani.

Pepene galben de iarna Wax Gourd - 6 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.