sâmbătă, 4 februarie 2017

Agastache Rupestris Apache Sunset


Agastache Rupestris Apache Sunset-Mint Hyssop,planta perena face parte din familia Lamiaceae,are frunzele argintii,foarte aromate,cu aroma de lemn dulce si menta.
Florile sunt mici, grupate in inflorescente alungite, cu aspect interesant de parca ar avea perisori, de culoare somon-portocaliu,parfumate.
Agastache Rupestris Apache Sunset are o inaltime de 45-60 cm,poate fi cultivata in orice tip de sol, in locuri insorite dar si partial umbrite, udata regulat si pentru a se dezvolta frumos trebuie ajutata cu ingrasamant in lunile de primavara si toamna.
Pentru a avea inflorescente frumoase trebuie periodic curatata de tulpinile si frunzele uscate sau deteriorate.
Perioada de inflorire incepe in luna iunie si se termina in luna septembrie.
Agastache Rupestris Apache Sunset o planta ornamentala foarte aspectoasa datorita florilor si o planta aromat-medicinala.
Agastache Rupestris Apache Sunset este o planta sanitar,atragand insectele benefice gradinii,apicultorii sunt incantati de aceasta planta si o folosesc pentru albine.
Agastache Rupestris Apache Sunset se recomanda in decorarea teraselor, parcurilor sau gradinilor putand fi folosit ca planta unitara sau in grupuri formand cordoane contrastante cu spatiu verde sau in combinatie cu alte plante in culori intense.
 Agastache Rupestris Apache Sunset se cultiva din seminte,se autoinsamanteaza,ori prin divizarea rizomilor toamna,ori primavara devreme.
Agastache Rupestris Apache Sunset se poate cultiva facand rasaduri in februarie-mai,ori direct in gradina in aprilie-iunie.
Agastache Rupestris Apache Sunset se poate cultiva intr-o jardiniera ,ghiveci,sau in gradina.
Germinarea - 15 zile
Temperatura optima a solului pentru germinare 20 gradeC
Adancimea de plantare - 0.1 cm
Transplantati in containere individuale cand plantele au cel putin 2 perechi de frunze.
Cand ating 10-12 cm inaltime, se planteaza la o distanta de 25 cm cu radacinile la 1.25 cm sub sol.
Agastache Rupestris Apache Sunset este o planta nepretentioasa la sol,rezistenta la boli si frig,dar in iernile geroase pot disparea,de aceea nici nu este asa invaziva,rasar in primavara doar semintele cazute,se mai poate proteja cu paie,fan,frunze uscate,rumegus,cartoane.

Agastache Rupestris Apache Sunset - 10 sem - 4 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.