vineri, 9 februarie 2018

Iarba decorativa Muhlenbergia Capillaris PinkIarba decorativa Muhlenbergia Capillaris Pink este o plantă perenă erbacee extrem de decorativă datorita frunzișului şi mai ales a spicelor foarte decorative,mai numindu-se plantă “arteziană” datorită formei tufei,are frunze inguste si flori de culoarea pink care impodobesc tufa in septembrie-octombrie . 
Iarba decorativa Muhlenbergia Capillaris Pink este largă şi atinge înălțimi pana la 40-90 cm.
 Au un colorit care se schimbă în funcție de zonă şi anotimp, dând un aspect deosebit zonei verzi în care este amplasat,astfel trec de la verde crud, la un roz ușor violaceu sau roşiatic.
Iarba decorativa Muhlenbergia Capillaris Pink se cultiva foarte usor,preferă solurile afânate, bine drenate şi fertile,rezista la seceta dupa inradacinare,zona în care se dezvoltă trebuie sa fie ușor umedă şi însorită,planta trebuie afânată mai ales după ploile abundente şi puternice.
Iarba decorativa Muhlenbergia Capillaris Pink  este foarte decorativa toata iarna,atractiva pentru albine si pasari,se intrebuinteaza pentru buchetele de flori proaspete si ca flori de paie pentru buchetele de flori uscate.
Pentru ca
Iarba decorativa Muhlenbergia Capillaris Pink sa infloreasca spectaculos, este recomandat sa o plantezi intr-o zona insorita din gradina.
Ca la orice gramineu, este contraindicat a se tunde toamna, deoarece fiecare tija florala este gol in interior, la fel ca paiele, apa patrunde prin acest orificiu pana la radacini si ingheata.
Nu suporta baltirea apei, mai ales toamna inainte de intrarea in repaus.
Pe timpul iernii planta se leagă în snop, iar partea de jos se acoperă cu frunze uscate sau vreascuri, pentru a proteja rădăcina plantei.
Taierea florilor este recomandata doar in primavara, dupa 15 martie.
 
Iarba decorativa Muhlenbergia Capillaris Pink se poate planta in ghivece mari,jardiniere ,in gradini rustice,salbatice,in combinatie cu alte ierburi decorative,etc.,trebuie doar sa aibe spatiu pentru a se dezvolta suficient.
Iarba decorativa Muhlenbergia Capillaris Pink este recomandata pentru cultivare gradinarilor incepatori, pentru ca este foarte usor de ingrijit.
Se inmulteste prin seminte semanate primavara devreme,la interior in tavite/ghivecele,semanate la suprafata,acoperite cu putin pamant,se mentine umed.
Se transplanteaza in gradina dupa ce a trecut pericolul de inghet,un sol bine drenat,afanat,intr-o zona insorita.
Iarba decorativa Muhlenbergia Capillaris Pink se autoinsamanteaza,poate devenii invaziva.
Iarba decorativa Muhlenbergia Capillaris Pink se mai poate inmultii primavara prin despartirea tufei.
Nu are boli sau daunatori deosebiti.

wikipedia.Muhlenbergia_capillaris-pink 

 Iarba decorativa Muhlenbergia Capillaris Pink - 15 sem - 4 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.