duminică, 18 decembrie 2016

Mustar oriental Wasabi-naMustar oriental Wasabi-na este o specialitate de muștar japonez verde cultivat pentru gustul frunzelor ce amintesc de aroma de Wasabi,cu frunze crestate verzi,cu o crestere usoara si rapida
Mustar oriental Wasabi-na se poate consuma atat in faza de baby in salate,supe,cat si frunze mature pentru tsukemono, ohitashi,frunzele mature pot fi fierte sau aburit într-o oală cu un pic de unt și usturoi.
Mustar oriental Wasabi-na potrivit  pentru cultura in containere mai ales pe timpul iernii. 
Semințele pot fi semănate puțin și des,consumate ca micro-verdeață sau folosite garnitura.
Lăsate să crească la dimensiunea completă,planta întreaga poate fi recoltata,ori se aleg frunze mature individuale, iar planta va continua să crească.
Mustarul oriental Wasabi-na are aroma cea mai buna atunci când este crescut în sol fertil și menținut bine udat.  
Mustarul oriental Wasabi-na se poate începe recoltarea la 20 de zile pentru frunze baby,ori la 45 de zile până la maturitate.
Plantarea in plin soare,in cazul în care se cultiva pentru babyleaf poate fi semănat în recipiente mici pe tot parcursul anului.
Semanati de primăvara timpuriu până toamna.
Germinarea: 5-10 zile
Semanati la intervale de 2-4 săptămâni pentru o recoltare continua.
Cateva plante se pot lasa ca sa faca seminte.
Mustarul oriental Wasabi-na creste aproximativ 30-45 cm  inaltime.  
Mustarul oriental Wasabi-na creste cel mai bine intr-o zona insorita,se adapteaza si in soluri argiloase,nisipoase,dar creste mai bine intr-un sol fertil,bogat in azot.
Frunzele se recolteaza cand sunt tinere,daca se maturizeaza sunt un pic amare.
Dupa ce au ajuns la dimensiunea dorita,recolteaza frunzele,ori intreaga capatana (aproximativ un centimetru deasupra bazei plantei pentru a incuraja regenerarea).
Folosiți o foarfecă sau un cuțit, mai degrabă decât trăgând frunzele pentru a evita deteriorarea plantei.
Mustarul oriental Wasabi-na poate fi printre primele plante din gradina primavara si ultimile plante toamna,poate rezista la temperaturi de până la -10 ° C (15 ° F),iar acoperita rezista sub zapada la temp.de -20 grade,pot fi recoltate chiar de sub zăpadă.
Mustarul oriental Wasabi-na se poate pastra infasurat intr-un prosop de hartie umed puse intr-o punga,se mentin proaspete 3-4 zile la frigider,aroma se poate intensifica daca este tinut peste 5 zile in frigider

daidokoro.mominaina.Wasabina Ohitashi Salad 

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432


  Mustar oriental Wasabi-na  - 50 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.