joi, 15 decembrie 2016

Mirt-Myrtus communis


Mirt-Myrtus communis este un arbust ornamental,dar totodata si o planta cu proprietati medicinale,vesnic verde cu frunze alungite,cărnoase,foarte parfumate,florile sunt mici albe,iar fructul este o baca semiglobuloasa de un albastru inchis.
Mirt-Myrtus communis este cultivat pentru decorarea parcurilor,gradinilor pe coastele mediteraneene,iar in zonele nordice,in sere si apartament.
Mirt-Myrtus communis un arbust cu o inaltime de pana la 3 m,prefera o zona bine insorita si un sol bine drenat,are nevoie de udari periodice primavara si vara, rarindu-se apoi treptat toamna si iarna.
Mirt-Myrtus communis se inmulteste prin seminte si prin butasi.
Fruzele de mirt sunt un condiment des intalnit.
Ele rezista cateva zile la temperatura camerei si chiar pana la 10 zile in frigider.
Desi cand sunt uscate se pierde din miros, gustul devine mai intens.
Mirosul frunzelor este unul puternic, asemanator cu cel al eucaliptului, in timp ce gustul este unul amarui. Boabele de mirt se utilizeaza atat proaspete cat si in stare uscata, macinate;

Mirtul-Myrtus communis ajuta la stimularea sistemului circulator si imunitar, atenuează afecţiunile respiratorii, bronşita, tusea iritantă şi astmul, tratează sinuzita, reduce inflamaţia venelor varicoase, tratează infecţiile urinare,are efecte antiseptice,ajuta si la tratarea diabetului zaharat;
Detalii de semanat
alchemy-works.com/myrtus_communis

despregradini.ro-mirt

plantesiflori-myrtus_mirt

taifasuri.ro-mirtul-va-apara-de-infectii

plantepedia.-mirtul-myrtus-communis-detalii

sandmountainherbs.-myrtle_greek-cultivare

plantsrescue.com/tag/myrtus-communis

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432


Mirt-Myrtus communis   - 10 sem - 8 lei - nu este in stoc

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.