marți

Lumanarica-Verbascum


Lumanarica-Verbascum thapsus
Lumanarica-Verbascum chaixii Wedding Candles
Lumanarica-Verbascum Phoeniceum Purple
Lumanarica-Verbascum blattaria Albiflorum
Lumanarica-Verbascum Phoeniceum Rosetta
Lumanarica-Verbascum Phoeniceum Flush of White
Lumanarica-Verbascum Phoeniceum Violetta

Lumanarica-Verbascum thapsus,este o planta erbacee bianuala, dreapta, ramificata putin sau deloc, ce poate atinge o inaltime de 1.5-2 m.
Lumanarica-Verbascum thapsus este acoperită de un puf gălbui,folosit odinioară la fabricarea mucurilor pentru lumânări,de unde îi vine şi numele,in primul an formeaza doar rozeta de frunze bazale, iar in cel de-al doilea an formeaza tulpina florifera.
Lumanarica-Verbascum thapsus are frunzele sunt mari acoperite de peri,iar din mai până în septembrie, face inflorescențe mari de culoare galben-aurie, dense, cu formă ascuțită
Lumanarica include multe specii si poate creste salbatica de-a lungul caii ferate, pe terenuri cu pietris, daramaturi, in liziera, pe marginea drumurilor etc.
Părţile utile de la Lumanarica-Verbascum thapsus sunt florile care trebuie culese când se deschid complet şi sunt uscate rapid, pentru a li se conserva eficacitatea,culoarea produsului vegetal uscat este galben-aurie, gustul dulce-mucilaginos, iar mirosul este ca de miere.
Lumanarica-Verbascum thapsus este utilizata la prepararea decocturilor şi a infuziilor, a extractelor lichide sau solide, ca şi a produselor farmaceutice .
Florile de Lumanarica-Verbascum thapsus contin zaharuri, mucilagii, flavonoide, iridoide, saponine si coloranti galbeni.
Florile de Lumanarica-Verbascum thapsus se intrebuinteaza la vopsirea lanei si bumbacului.
Tot din Lumanarica-Verbascum thapsus se poate obtine un ulei pentru par fara egal, prin umplerea unei sticle cu flori, inchiderea si lasarea acesteia la soare.
Prin infundarea gaurilor de soareci sau sobolani cu flori de Lumanarica, rozatoarele vor abandona cuiburile.
In Italia si Grecia, semintele de Lumanarica-Verbascum thapsus sunt utilizate la pescuit, pentru anestezierea pestilor, iar in Spania, din lana de pe aceasta planta, se confectioneaza fitile.
Mucilagiul de Lumanarica-Verbascum thapsus ajuta la calmarea iritatiilor, in timp ce saponinele si flavonoidele combinate reduc inflamatia.
De asemenea saponinele au efect expectorant, motiv pentru care, siropul de lumanarica este un bun remediu pentru tratarea infectiilor gatului si a tusei.
Pentru usurarea infectiilor tractului respirator, precum astmul, bronsitele, laringitele si simptomele gripei, se folosesc diverse preparate pe baza de lumanarica.
Efectele calmante si antiinflamatoarii ale acestei plante medicinale sunt exploatate de mult timp pentru tratarea problemelor digestive, cum ar fi gastritele, anteritele si colitele, ca si pentru ameliorarea simptomelor gutei.
Printr-o aplicare externa, lumanarica ajuta la vindecarea taieturilor si a ulcerelor gambiene, precum si la calmarea diverselor iritatii ale pielii.
Uleiul de masline, infuzat cu flori uscate de lumanarica, poate fi folosit pentru calmarea durerilor de urechi si a durerilor hemoroidale.
Lumanarica-Verbascum thapsus nu este o plantă pretențioasă,poate creste foarte rapid din semințe, cu condiția ca acestea să fie plantate în locuri însorite. Se pot planta pe orice tip de sol bine drenat.

ceai-verde.com/plantele-medicinale-lumanarica-verbascum-phlomoides-verbascum-thapsus

farmacia-naturii.lumanarica-verbascum-thapsus

bodygeek.ro/plante-medicinale-lumanarica-verbascum-phlomoides

luontoportti.com/suomi/en/kukkakasvit/purple-mullein

Lumanarica-Verbascum thapsus                                  - 50 sem - 2 lei
Lumanarica-Verbascum chaixii Wedding Candles      - 50 sem - 2 lei
Lumanarica-Verbascum blattaria Albiflorum              - 50 sem - 2 lei
Lumanarica-Verbascum Phoeniceum Rosetta              - 50 sem - 2 lei
Lumanarica-Verbascum Phoeniceum Violetta             - 50 sem - 2 lei
Lumanarica-Verbascum Phoeniceum Flush of White  - 50 sem - 2 lei
Lumanarica-Verbascum Phoeniceum Purple                - 50 sem - 2 lei


Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc. 

Un comentariu:

  1. Doresc roza Rosetta lumânărică în coș la Bucătaru Mihaela.Abia aștept să o întrebuințez la șoareci.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.