joi, 2 iunie 2016

Salvia Rusa Perovskia Atriplicifolia


Salvia Rusa Perovskia Atriplicifolia este o planta perena,foarte decorativa,creste in forma de tufa cu frunze dantelate verzi cenusii,parfumate,cu tulpini florale de culoare albastru-indigo,foarte atractive pentru insecte,are o inaltime de peste 100 cm,infloreste in iunie-octombrie.
Salvia Rusa Perovskia Atriplicifolia prefera un sol bine drenat,intr-o zona insorita,dar si usor umbrita,se uda moderat,suporta bine un sol mai sarac si uscat,foarte rezistenta la inghet.
Salvia Rusa Perovskia Atriplicifoliase inmulteste prin seminte,ori prin butasire,se tunde primavara,prin ciupirea lastarilor se formeaza o tufa mai bogata.

Planta este folosită în medicina tradițională,mai ales ca antipiretice,a fost folosita ca un antiparazitar și analgezic în Tibet. În Baluchistan un decoct de frunze și flori este considerat ca un remediu pentru diabet zaharat si tratament pentru dezinterie .
Pe langa utilizarea sa in medicina populara din Rusia este folosit pentru a da gust cocktail pe baza de vodca . În unele părți din Afganistan și Pakistan, inclusiv Kashmir , florile sale sunt consumate și pentru a adăuga aromă dulce in salate,ori se macină și se foloseste ca un colorant albastru în produsele cosmetice sau vopsele pentru textile .

wikipedia.Perovskia_atriplicifolia- detalii

gradina.acasa.plante-decorative-foarte-rezistente-la-seceta

gradinareasa.alta-floare-albastra

Salvia Rusa Perovskia Atriplicifolia - 10 sem - 8 lei 

Salvia Rusa Perovskia
Atriplicifolia - planta ghiveci 12x13 - 20 lei- Nu este in stocFotografiile sunt luate de pe net,orientative,cum va fi planta matura.
Plantele sunt la ghiveci 9x9,sunt plante tinere.
Dupa achizitionarea plantelor se muta in alt ghiveci mai mare,
ori in gradina.
Se uda si fertilizeaza regulat in functie de planta.

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com 


Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.


Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 15 - 35 lei in functie de greutate/val.ramburs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.