marți, 26 ianuarie 2016

Mustar Gai Choy
Mustar Gai Choy este o leguma viguroasa,cu frunze crestate verzi,cu o crestere usoara si rapida,cultivat și consumat in cea mai mare parte din Asia,botanical nume Brassica juncea
 Mustar Gai Choy are o aroma usoara de muștar,plăcută,dulce,usor picanta,frunze tinere,ori mature este în general consumat crud,dar este delicios sote,sau la aburi,servit ca un acompaniament la fructe de mare, carne de pui, sau tofu,poate fi adăugat in supe,la sfârșitul perioadei de gătit si la mancaruri orientale,amestecat cu alte verdeturi se îmbunătățește gustul și valoarea nutritivă,are putine calorii,dar bogat in minerale, vitamine, antioxidanți.
 Mustar Gai Choy se pot pastra infasurate intr-un prosop de hartie umed puse intr-o punga,se mentin proaspete 3-4 zile la frigider,aroma se poate intensifica daca este tinuta peste 4 zile in frigider,
Mustar Gai Choy se poate cultiva tot anul intr-o jardiniera pe un pervaz,
sau in gradina in februarie-mai,iulie-octombrie,se poate insamanta esalonat o data la doua saptamani,asa vor fi mereu plante tinere.
Germinarea - 5 - 10 zile
E gata pentru a fi recoltata în aproximativ 20 zile plante tinere si in 45 zile plante mature.
Temperatura optima a solului pentru germinare 18 - 21 grade
Adancimea de plantare - 0.6 cm
Transplantati in containere individuale cand plantele au cel putin 2 perechi de frunze.
Mustar Gai Choy creste cel mai bine intr-o zona insorita,se adapteaza si in soluri argiloase,nisipoase,dar creste mai bine intr-un sol fertil,bogat in azot.
Frunzele se recolteaza cand sunt tinere,daca se maturizeaza sunt un pic amare.
Dupa ce au ajuns la dimensiunea dorita,recolteaza frunzele,ori intreaga capatana (aproximativ un centimetru deasupra bazei plantei pentru a incuraja regenerarea).
Folosiți o foarfecă sau un cuțit, mai degrabă decât trăgând frunzele pentru a evita deteriorarea plantei.
Mustar Gai Choy poate fi printre primele plante din gradina primavara si ultimile plante toamna,poate rezista la temperaturi de până la -10 ° C (15 ° F),iar acoperita rezista sub zapada la temp.de -20 grade,pot fi recoltate chiar de sub zăpadă.

dpi.nsw.gov.vegetables/asian/gai-choy-detalii  

ourgreenhaven.mustar gai choy detalii 

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432


Mustar Gai Choy - 50 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.