vineri, 22 ianuarie 2016

Lana caprelor-Cerastium tomentosum


Lana caprelor-Cerastium tomentosum este o planta perena,vesnic verde cu  frunze gri-argintii cu aspect lanos, infloreste din mai pana in iunie.
Lana caprelor-Cerastium tomentosum este o planta pitica de 15-30 cm,foarte aspectoasa pentru acoperirea solului in gradinile rocarii,borduri,terase,jardiniere, 
Lana caprelor-Cerastium tomentosum se inmulteste prin seminte, putand fi insamantat direct in gradina din luna mai,ori la  interior in ghivece si transplantat afara ulterior,semintele se acopera cu un strat fin de pamant,se mentine umed.
Acestea au o perioada lunga de germinare necesitand doua sau trei saptamanii, insa plantele care au prins radacina pot fi inmultite primavara prin divizarea plantelor sau prin butasi.
Distanta ideala dintre plante este de 30-60 cm, plantele raspandindu-se pentru a forma un covor pufos, umpland spatiul dintre alte plante.
Lana caprelor-Cerastium tomentosum este usor de cultivat,prefera o zona insorita,dar si semiumbra,un sol bogat in humus bine drenat.
Floarea este rezistenta la caldura si seceta, simtindu-se bine pe sol oarecum uscat, fiind recomandat sa irigi numai in timpul celor mai fierbinti si secetoase perioade ale verii.
Adaugati un fertilizator cu fosfor chiar inainte de inflorire.
Lana caprelor-Cerastium tomentosum va inflori in primavara celui de-al doilea an dupa plantare si in fiecare an dupa aceea.
Tundeti planta si inlaturati florile moarte pentru a-i da un aspect curat si sanatos si pentru a stimula cresterea plantei.
Cerastium tomentosum poate fi o planta invaziva, raspandindu-se dincolo de de spatiul rezervat.
Ar fi de recomandat sa-i limitezi extinderea, utilizand o bordura care este sapata la 7,5-12,5 sub pamant.
Este o planta rezistenta, supravietuind ingheturilor usoare inainte de a intra in hibernare.

decostyle.mayra.cerastium-detalii

gardenbio.-flori-de-cerastium-in-luna-mai

Lana caprelor-Cerastium tomentosum - 50 sem - 2 lei 

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.