sâmbătă

Dodecatheon meadia



Dodecatheon meadia este o planta erbacee perena,foarte decorativa prin aspect, frunze si flori,care face parte din familia Primulaceae,originara din America Centrala.
Frunzele au forma ovala-lanceolata verde inchis,cu tulpini lungi si drepte,iar florile cresc in varful acestora.si sunt formate din 5 petale arcuite in partea superioara,de culoare alb, roz sau violet deschis
Dodecatheon meadia este o planta cu o inaltime cuprinsa intre 30 si 50 de centimetri avand o crestere inceata,infloreste din mai pana la inceput de iulie.
Dodecatheon meadia prefera soluri cu un drenaj bun,in zone cu mult soare ,ori semi-umbra,foarte decorativa singura ,ori in aranjamente cu alte plante perene.
Dodecatheon meadia se inmulteste prin seminte,ori prin divizarea plantei toamna,ori din martie in mai cand este in repaos vegetativ,se autoinsamanteaza daca se lasa plantele sa faca seminte.
Semintele se insamanteaza in gradina toamna tarziu la 1 cm adancime,pentru a germina primavara,ori se insamanteaza la interior cu o stratificare a semintelor de 4-6 saptamani.
stratificarea-semintelor-tehnici-de-stratificare
cand-punem-semintele-si-samburii-la-stratificat
Germinarea in 90 -365zile.
Unele semințe pot germina în timpul primăverii și vara, iar acestea sunt transplantate când sunt suficient de mari pentru a le muta. Restul semințelor pot germina latent până primăvara anului viitor.
Nu vă faceți griji în cazul în care tinerele răsaduri par să moară,acest lucru este normal și vor creste din nou în anul următor.

Dodecatheon meadia-detalii


Dodecatheon meadia - 10 sem - 5 lei 

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.