miercuri, 17 decembrie 2014

Cassabanana-Sicana odoriferaCassabanana-Sicana odorifera un membru frumos și interesant de Cucurbitaceae, Sicana odorifera Naud. (Syn. Cucurbita odorifera Vell.),un soi peren in America de sud si anual in alte zone.
Cassabanana-Sicana odorifera creste rapid,poate ajunge la peste 15 m,are nevoie de suport de sustinere,spalieri,copaci,etc.
Cassabanana-Sicana odorifera are frunze mari paroase,palmat lobate cu dimensiuni de pana la 30cm.
florile sunt parfumate de culoare albă sau galbenă, în formă de urnă,
fiind atractive pentru albine, fluturi și păsări
Fructul este mare de pana la 60 cm. de forma cilindrica ,uneori usor curbat,arata ca un castravete ,dar de fapt este o varietate de pepene galben,cu un miros puternic placut,gust delicios,avand culoare variabila de la roșu-portocaliu,maro,violet inchis,ori în întregime negru,cu coaja netedă și lucioasă la maturitate.
Cassabanana-Sicana odorifera are pulpa carnoasa cu miez moale si suculent de culoare galben-portocaliu.  
Cassabanana-Sicana odorifera prefera o zona insorita.
Semintele se inmoaie in apa 3-5 zile
Renumit pentru, miros puternic, dulce, plăcut, pepene galben cum ar fi, de fructe frapant este elipsoid sau aproape cilindric, uneori usor curbat. - See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=ro&prev=search&rurl=translate.google.ro&sl=en&u=http://www.rarexoticseeds.com/en/sicana-odorifera-seeds-cassabanana-seeds.html&usg=ALkJrhgbxBE0lq6G32AE6zQ2rv4m6mpUWg#sthash.8UAHCGkn.dpuf
Se insamanteaza in interior sau intr-o sera in februarie-aprilie,intr-un amestec: pamant 50 %-nisip/perlit 50%,se mentine substratul umed.
Renumit pentru, miros puternic, dulce, plăcut, pepene galben cum ar fi, de fructe frapant este elipsoid sau aproape cilindric, uneori usor curbat. - See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=ro&prev=search&rurl=translate.google.ro&sl=en&u=http://www.rarexoticseeds.com/en/sicana-odorifera-seeds-cassabanana-seeds.html&usg=ALkJrhgbxBE0lq6G32AE6zQ2rv4m6mpUWg#sthash.8UAHCGkn.dpuf
Germinare in 4-6 saptamani Rasadurile se planteaza in solar sau in gradina, numai cand nu mai exista riscul de inghet, iar temperaturile pe timpul noptii sunt de cel putin 15 grade.
Pentru a se dezvolta bine pe verticala se rup mereu lastarii laterali si imediat ce ating o inaltime de peste 3 m se taie varful pentru a se dezvolta bine fructele.
Pentru o productie buna se uda bine zilnic.
Cassabanana fructele sanatoase rămân în stare bună timp de mai multe luni cand sunt păstrate la loc uscat.
Fructul imatur este gătit ca o leguma în supă și tocane, nemaipomeniti in salate mixte
Sunt foarte gustosi murati.
Cassabanana matur se consuma in felii subtiri, mai ales în timpul verii,când este apreciat ca răcoritoare,
ori în bucătărie pentru a face diverse retete,gem sau alte conserve.

Sicana odorifera-cassabanana-detalii

youtube-Eating a Cassabanana or Melocoton Tropical Fruit (Sicana Odorifera)

cassabanana retete

cassabanana tarta

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432  Cassabanana-Sicana odorifera  - 2 sem - 8 lei 

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.