vineri, 28 februarie 2014

Komatsuna-Japonez mustar spanac


Komatsuna-Japonez mustar spanac, este o leguma cu frunze lucioase de un verde inchis,viguroasa,cu o crestere usoara si rapida.
Komatsuna este cultivat și consumat in cea mai mare parte din Japonia,China,Taiwan și Coreea.
Este similar cu spanac,prin aceea că conține multe substanțe nutritive importante și vitamine,dar Komatsuna nu are aceeași amărăciune ca spanac.
Komatsuna se aseamana cu varza PakChoi,dar cu o combinatie de aroma intre mustar ,varza,spanac,in 25 zile se pot consuma frunzele tinere si 55 zile planta matura.
Komatsuna se cultiva tot timpul cat vrei o verdeata gustoasa in bucatarie.
Se maturizeaza la temperaturi scazute.
Semanati semintele de varza in sol fertil care retine umezeala.
Pentru o recolta de primavara /vara, aceasta se face primavara devreme,
iar pentru o recolta de toamna, vara tarziu.
Incepe sa cultivi Komatsuna in recipiente individuale primavara devreme.
Dupa ultimul inghet, muta plantele in pamantul din gradina sau in containare.
Poti insamanta aceasta leguma direct in pamant, imediat ce trece pericolul inghetului
Rariti rasadurile la o distanta de 15-20 cm si lasati 30-45 cm intre randuri.
Daca doriti rozete mai mari, puteti sa le plantati la o distanta mai mare.
Dupa ce au ajuns la dimensiunea dorita,
recolteaza frunzele din centrul rozetei, sau intreaga capatana (aproximativ un centimetru deasupra bazei plantei pentru a incuraja regenerarea).
Necesita cam 35-50 zile pentru a ajunge la maturitate.
Daca are mai mult de 6-8 ore soare tinde sa faca tija florala pentru seminte,
de aceea se cultiva intr-o zona mai umbroasa sau i se face umbra.
Recolta de toamna este mult mai frunzoasa si un gust mai bun.
Komatsuna este frecvent consumate crude, în salate sau fierte și servite în supe si tocane,murate.
Frunzele tinere, tulpini de flori și muguri sunt utilizate în salată și se amestecă-prăji.
Komatsuna este o sursa excelenta de calciu.

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432

Komatsuna-Japonez mustar spanac - 25 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

2 comentarii:

  1. Buna dimineata. Foarte interesant, chiar nu stiam de acesta planta, dupa descriere cred ca merita incercata in gradina si in farfurie. O zi buna si un sfarsit de saptamana linistit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte gustoasa ! sunt multe retete pe net in engleza cu aceasta planta

      Ștergere

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.