miercuri, 4 decembrie 2013

Angelica archangelica

Denumire științifică
Angelica archangelica
Denumiri populare (regionale)
Anghelică, buciniș, angelină.
Angelica archangelica este o plantă bienala, melifera,erbacee aromatică cu tulpina ramificată și cu flori albe-verzui, a cărei rădăcină se folosește în farmaceutică.
In România Angelica archangelica există în flora spontană în zona forestieră din etajul montan şi subalpin, de la 500 până la 1.500 m, în locuri stâncoase şi umede, pe malul pâraielor, în chei, în turbării, la margini de păduri.
Deoarece Angelica archangelica reprezintă o raritate floristică, fiind ocrotită de lege în ţara noastră, nu se recoltează din flora spontană, cultivându-se în condiţii apropiate de cele din flora spontană, la alti-tudini mai joase (500-600 m), în locuri adăpostite, dar însorite, în apropierea apelor curgătoare.
Angelica archangelica este zonată în cultură în judeţele Braşov şi Suceava.

În scopuri medicinale se folosesc rizomii cu rădăcinile; în scopuri alimentare, se folosește toată planta.

Particularități
Întreaga plantă (chiar și rădăcina) are un miros extrem de plăcut, diferit de cel al feniculului, pătrunjelului, anasonului sau cimbrului.
Unii îl compară cu moscul, alții cu ienupărul.

Mod de cultivare
Este intens cultivată în unele ţări europene, mai ales în Germania, Franţa, Belgia, Olanda şi Polonia, mari producători de uleiuri volatile.
Culturile ocupă suprafeţe mari la altitudini de 500-600 metri, pe terenuri adăpostite şi însorite, în apropierea apelor curgătoare.
Cultura de angelică se înfiinţează prin semănatul imediat după recoltarea seminţelor (luna august), deoarece îşi pierd repede facultatea germinativă.
Solurile cele mai potrivite sunt cele adânci, aluvionare, nisipoase, bogate în substanţe organice, umede, dar fără exces de apă.
Rezista bine la frig.
Angelica poate crește cu ușurință din semințe.
Semanat direct : FEB - APR : IUL - AUG
Inflorit : APR - AUG

ANGELICA - iarba îngerilor

Angelica, plantă cultivată în trecut în grădinile mănăstirilor, este recomandată pentru proprietăţile sale vindecătoare şi condimentare, pentru aroma deosebită şi gustul plăcut, dulce-amărui.
Multiplele mijloace de vindecare a bolilor fizice şi psihice cu ajutorul preparatelor din angelică arată valoarea deosebită a darului pe care îngerii l-au oferit oamenilor spre păstrarea sănătăţii.
Orice gospodar care va cultiva în grădina proprie această „iarbă a îngerilor“, va avea în casă o adevărată farmacie...
Mai multe detalii
 Angelica-iarba-ingerilor-cultivare-proprietati

Condimente-Angelica

Angelica -cultivare

Tehnologia-de-cultivare-pentru-cultura-de-angelica-angelica-archangelica

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432

Angelica archangelica  - 10 sem - 3 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.