joi

Tomate soi Romanesc Unirea

 Tomate
Soi:UNIBAC (UNIREA)
Soi românesc, timpuriu cu creştere determinată, creat de ICDLF Vidra.
Planta este viguroasă cu înălţimea de 70 - 80 cm.
Foliajul bogat protejează bine fructele.
Are rezistenţă la As, Xv.
Fructele au 4 - 5 loji seminale,foarte gustoase.
Greutate fruct: 70 - 80g.
Culoare fruct: roşu cărămiziu intens
Mod cultură: răsad

tomate-cultivate-in-2013

Tomatele_cultivare

Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Biohumussol , Atonik , Alga Special , apa oxigenata.
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432


Tomate soi Romanesc Unirea - 10 sem - 2 lei

Comenzile se fac prin email :
rmonilife86@gmail.com

Expedierea se face prin Posta Romana,
comanda minima 40 lei,
plata ramburs plus taxe postale 12 lei

Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc. 
    

2 comentarii:

  1. Alexandrina03:05

    Buna dimineata, Mihaela.
    Citesc cu mare interes ce postezi aici. Concret, sintetizat, pe intelesul unora ca mine care incearca sa realizeze la batranete ceva cu totul nou. Felicitari pentru munca si daruirea cu care impartasesti informatia. Am o intrebare. Daca se poate sa-mi spui ce rol au recipientele de plastic de la baza plantelor din poza de mai sus.
    O zi buna, spor la treaba, sa te bucuri de roade bogate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,multumesc,pentru aprecieri!
      Asa cum am mai zis,eu doar adun informatiile care ni le ofera nenea Google,imi place sa caut ,sa gasesc idei si metode de gradinarit altfel decat cel traditional.
      Asa este si cu peturile,inainte faceam vaduri ca majoritatea,dar era munca la facut vadurile,timp si apa risipita,in plus balariile cresteau,pamantul facea crusta,trebuia sapat.
      Toate astea nu imi sunt pe plac,eu sunt destul de comoda/lenesa,asa ca am cautat o metoda de a gradinarii fara prea multa munca,fara risipa de orice.
      Acum doi ani am experimentat cu sticle pet,dar nu le-am pus bine si multe au cazut,apoi am facut acei colacei ,am taiat in doua peturile de 5-6 l,ori cele de 2,5 l,este bine ca se uda doar in interiorul colacelului,dar se batatoreste pamantul si trebuie scormonit.
      Anul trecut am trecut iar la sticlele pet intregi.
      Am adunat peturi de bere ca au gatul lung si se infig bine langa planta,vezi un mat.facut pe blogul de gradinarit
      http://gradinasicamaramea.blogspot.ro/
      Asta este cel mai fain mod de udat,fara pierdere de apa,fara costuri mat.,doar ceva munca,se poate uda oricand,pamantul nu mai este ud deasupra ,deci riscul ciupercilor scade,buruienile sunt diminuate drastic,nu mai se batatoreste pamantul,nu mai trebuie sapat.
      In solar nu mai ies buruieni decat cateva in jurul plantei care se scarpina imediat,iar afara ,unde se mai uda solul de la ploi,mulcesc parcela si nu mai cresc balariile si nu mai trebuie sapat.
      Numai bine!

      Ștergere

Multumesc pentru vizita,comentariile sunt binevenite.